Det svängde i derbyt!

Foto: Kent Lundqvist

Det blev till slut en kostsamt utvisning som fällde avgörandet i ett svängigt derby mellan Håbo FF P16/17 och ESK på Konstgräset i Bålsta.

ESK öppnade derbyt bäst och redan efter tre minuter så var det ledning. Efter en lyckad offensiv press så kan gästerna vinna boll och göra 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

Allt eftersom så äter sig HFF in i matchen och vaskar fram ett per riktigt bra kvitteringschanser, men den där riktiga skärpan i avsluten fanns inte hos hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Istället så kommer en blixtrande kontring av ESK med 19 minuter spelat och bollen kommer in i offensiv box från högerkanten och 0-2 var ett faktum.

Foto: Kent Lundqvist

HFF tar sedan över matchen och sätter ett bra tryck på ESK som får det jobbigt defensivt. Efter att ha skapat tre klara målchanser så kom så äntligen en reducering för HFF där men på en målvaktsretur gör 1-2 innan halvtidsvilan.

Foto: Kent Lundqvist

Återigen så är det ESK som öppnar bra i den andra halvleken och kan också ta betalt. Med en riktig kanon från distans gör ESK 3-1 och kopplar därmed ett rejält grepp om matchen.

Foto: Kent Lundqvist

HFF skulle dock ta sig ur det greppet och med knappa timmen spelad så tilldöms hemmalaget en straff. Den räddar gästernas målvakt och även returen.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående så kommer en avgörande sekvens i matchen. Inom loppet av en minut så drar en av gästerna på sig två gula kort och får lämna matchen. Det blir startskottet på en stark vändning av HFF.

Foto: Kent Lundqvist

I den 69:e minuten så reducerar HFF till 2-3 efter bra spel och med 9 minuter kvar att spela så kvitterar hemmalaget till 3-3 på en blixtsnabb kontring.

Foto: Kent Lundqvist

Det var inte slut där. HFF skulle också avgöra matchen med en liknande kontring. Bollen snabbt upp i djupet och på ett friläge fastställer hemmalaget slutresultatet till 4-3.

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF – ESK 4-3 (1-2)

Lämna ett svar