”Det vart tillslut en ganska enkel seger”

Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK gav sig själva chansen att ta en femteplats i Damtrean efter en komfortabel bortaseger över Danmarks IF.

Det startar dock bäst för hemmalaget som tar ledningen med 1-0 genom Clara Wolf på en omställning trots att FBK har ägt första delen av matchen.

– Vi trummar på och fortsätter att skapa målchanser. Målet kommer logiskt i den 27:e minuten genom Maja Olsson som frispelas av Amanda Westerberg och det står 1-1 i paus, berättar FBK-tränaren Henrik Norell.

I andra halvlek är FBK på hemmalagets planhalva i princip hela tiden. Det skapas chans på chans och tillslut så skjuter Louise Görling ett skott som sitter till 1-2 med knappa timmen spelad.

Sedan blir det proppen ur för FBK och Maja Olsson sätter 1-3 i den 80:e, snyggt framspelad av Elvina Klaman och i den 82:a springer sig samma Olsson fri, denna gång framspelad av Rebecca Kinnunen och det står nu 1-4. Det 5:e målet görs av Mariam Doham som dunkar i bollen från straffområdeslinjen, passningen som öppnade upp för hennes mål levererade Emma Lavén.

– Det vart tillslut en ganska enkel seger, en skön seger och kul att se att vi gör mycket mål. Nu går vi för seger i sista matchen så vi kan ta 5:e platsen, avslutar FBK-tränaren.

Danmarks IF – Fanna BK 1-5 (1-1)

Målskytt FBK: 1-0 (12) Clara Wolf, 1-1 (27) Maja Olsson, 1-2 (58) Louise Görling, 1-3 (80) Maja Olsson, 1-4 (82) Maja Olsson, 1-5 (87) Mriam Doham.

Varningar: 0-1
Publik: 42

Lämna ett svar