Dramatik när FBK Vann!

Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK F16/17 drog till slut det längsta strået hemma mot Upsala IF.

Matchen startar i högt tempo och redan efter 5 minuter spelat så står det 1-1. 1-0 gör Lydia Söderlund som får en mycket fin genomskärare av Agnes Åkerman som hon trycker upp i nättaket. Det tar 20 sekunder så kvittar UIF till 1-1 efter passivt försvarsspel i FBK.

Spelet av hemmalaget är sedan fortsatt slarvigt och UIF för spelet och gör rättvist 1-2.  Det skulle dock komma en kvittering till 2-2 och återigen är det Lydia Söderlund som målar efter ännu en bra passning Freja Törnberg som hon distinkt trycker upp närmsta krysset

1 halvlek är rätt medioker från FBK som ska vara glada med 2-2 när lagen går till halvtidsvila.

I andra halvlek tar UIF åter ledningen. Efter en bra hörna gör UIF 2-3 på ett snyggt volleyskott. FBK tar sen över matchen mer och mer och kvitterar till 3-3 genom Wilja Lawton som löper i djupled, får en perfekt passning, rundar målvakten och rullar bollen i tomt mål.

FBK fortsätter att föra matchen och gör också 4-3 på en hörna som Agnes Åkerman trycker i mål. Hemmalaget har kontroll på matchen, men UIF kämpar till sig en hörna där FBK är alldeles för passiva och bollen går in vid 1a stolpen till 4-4 med 5 minuter kvar och det lutar nu åt oavgjort.

FBK ville annat och går för vinst, fortsätter att pressa tillbaka UIF och trycker välförtjänt in slutresultatet 5-4 med dryga 3 minuter kvar av en mycket hårt jobbande Ronja Sundell.

– Vi gör väl ingen höjdare till match. Vi pratar för lite vilket gör att spelet blir hafsigt och vi bjuder på för många spelvändningar. 2:a halvlek klart bättre då vi spelar mer resolut och spelar oss ur situationer bättre. Vi vinner rättvist och har nu tre raka hemma på IP, säger FBK-tränaren Fredrik Johansson.


Fanna BK – Upsala IF 5-4 (2-2)

Målskyttar FBK: Lydia Söderlund 2, Wilja Lawton, Agnes Åkerman, Ronja Sundell.

Spelarbetyg FBK:


Ronja Sundell


Anna Grahn


Elsa Wiklund

Lämna ett svar