Eftersnack!

Foto: Kent Lundqvist

Det står nu klart att EHF herrarna tagit ett steg närmare div.1 efter att ha vunnit det första steget i kvalspelet mot Lidingö SK.

Att Lidingö skulle bli en tuff nöt att knäcka var på förhand kanske inte så väntat för min del då jag i ärlighetens namn trodde på två raka vinster för EHF.

Det som spökade i den första matchen och gjorde att detta gick till tre matcher istället är rätt uppenbart med facit i handen. EHF killarnas hårda spelschema var den absoluta faktorn till att det inte blev vinst i första matchen på bortaplan.

– Ja, det är den faktor som jag absolut kan spåra till vårt kollektiva uppträdande och den svaga prestation vi levererade. Vi har ju med den här tredje avgörande matchen spelat 8 hårda matcher efter att säsongens grund är slut. Vi kom direkt från ett tufft USM spel med fyra tunga matcher i kroppen mot riktigt bra motstånd och kunde inte hitta kraften och energin att ladda om så fort till den första kvalmatchen, konstaterar EHF-tränaren Anders Skogäng.

Nu har EHF trots allt ändå lyckats att kvittera ut ett fortsatt spel och kan börja ladda för söndagens slutkval i bästa av tre matcher mot div.1 laget Kungsängen SK. En av de faktorer som fällde ett stort avgörande för att EHF klarade ut detta var den trygghet man har defensivt och en av dem som verkligen klev fram i den tredje och sista matchen var Anton Lindblom.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag tycker vi visar i den tredje matchen att vi kan klara av att hantera den press vi sattes inför på ett bra sätt och att när det skulle avgöras i den andra halvleken hade vi det som krävdes för att höja oss och vinna matchen, säger Anton.

Du svarade själv för en fantastisk match och framför allt i ditt defensiva spel och ett elakt bra hemspring.

– Det fungerade bra och jag höll min del av försvaret på en bra nivå och lyckades stänga ned det mesta. Vad det gäller hemspringet så hade vi innan talat om det ansvaret att ta oss hem så fort det bara gick om vi missat i anfallsspelet, så det var bara göra det jobbet, menar Anton.

Du var som vanligt även tungan på vågen offensivt med bra skytte och stort ansvaret spelet.

– Jag tycker det gick okey, men borde nog ha satt ett par bollar till. Jag har nog en nivå till i mig i det spelet och hoppas nu att jag kan ta fram det i nästa kvalserie, avslutar Anton.

Ja, skall man lyckas i nästa omgång av kvalet och ta steget upp i div.1 så kommer det att handla mycket om ansvaret hos individen i det kollektiva. Det gäller alla fyra spelen, men framför allt att vara noggrann i det offensiva spelet för att inte åka på enkla baklängesmål via kontringsmål. Det var lite si och så med det i sekvenser av den tredje och sista avgörande matchen mot Lidingö som sånär höll på att kosta EHF chansen att förlänga säsongen och nå ett eftertraktat div.1 kontrakt.

Foto: Kent Lundqvist

Nu laddar vi om för en ny kvalrysare som startar på söndag 16:00 med match på hemmaplan.

Lämna ett svar