Eftersnack!

En ny fotbollssäsong är igång med traktens lok ESK Dam & Herr samt Fanna BK Herr.

Jag uppskattar verkligen synpunkter och dialoger runt vårt arbete på lokalsport och att det finns olika åsikter om matcher, upplevelser mm… Det är som det skall och jag har den största respekt för att man tycker och upplever olika, man behöver inte tycka samma.

Damer div.1:

ESK fick en trist start i Damettan med förlust borta mot Bele Barkarby. Det var ändå på något sätt programenligt även om det var en sur förlust med i överkant 1-4.

– Vi står upp väldigt bra i första och jag skulle säga att det var vår halvlek. Vi orkade ligga högt i pressen. I andra tappade vi lite i pressen vilket straffade oss väldigt hårt. Vi är ändå positiva med tanke på att vi är ett helt nytt lag och detta var första tävlingsmatchen. Mycket positiva aspekter samtidigt som vi ser de mindre bra delarna och kan fortsätta jobba vidare med dem, säger nyförvärvet Elvira Gustafsson.

I övrigt blev det programenliga resultat i serien. Den match som ändå var en smula oviss inför var mötet mellan de tippade topplagen Sandviken och BK 30 som slutade med hemmavinst 3-2.

Nu väntar hemmapremiär på måndag 14:00 (Korsängen) mot Hille IF från Gävle som även dem föll med 1-4 i premiären, hemma mot Rimbo IF.

Herrtvåan:

ESK följde upp premiärsegern hemma mot Skiljebo SK med att kryssa borta mot ett tungt spelande Valbo FF. Underlaget var väl inget som passade ESK, men man hanterade det bra och man stod framför allt upp i kampen. 4 poäng efter två spelade omgångar var säkerligen inte budgeterat, men är heller ingen surprise.

– Tuff bortamatch där vi kanske får vara nöjda med en poäng… Samtidigt skulle vi lika gärna vinna då vi kanske kände ett litet övertag, så det är lite delade åsikter där. Väldigt fysisk match där dom spelade väldigt rakt på oss med väldigt mycket dueller. Vi sköter oss ändå bra. Kanske lite surt att tappa en ledning, men i det stora hela får vi väl vara nöjda med 4 poäng på de två inledande matcherna. Vi har visat någon slags styrka i vårt hårda arbete de matcherna när spelet kanske inte suttit riktigt och det måste vi ta med oss i fortsättningen då vi kommer stöta på mycket tuffare matcher än de vi spelat, menar ESK-spelaren Mohammed Ibrahim.

Det var ett resultat som verkligen stack ut och lämnade ett stort avtryck i denna omgång. Nykomlingen Kungsängen vann borta mot det tippade topplaget Stocksund med 2-1.

Nu väntar bortamatch igen och då borta mot obesegrade Täby på fredag 14:00 på Tibblevallen.

Herrtrean:

Fanna BK fick den start man önskat som hårdsatsande nykomling med seger i premiären hemma mot IFK Österåker. Kanske ingen matchbild som man ville ha med ett gästande brunkarlag, men man hanterade bra och kom undan matchen utan skador och med tre sköna poäng.

– Jag tycker att försvarsmässigt fungerade det bra, tycker inte dom skapar mycket alls. Sen kan vi ha mer tålamod i uppbyggnadsfasen. Vi är lite för stressiga och fick inte riktigt till vårat spel, säger FBK-spelaren Jakob Smedlof.

Nu väntar säsongens första bortamatch på torsdag 19:30 mot Märsta IK och då kommer laget att få bekänna färg.


Simma Lugnt!

Lämna ett svar