Eftersnack Damer!

Damerna visade i denna omgång att glädje och kamp är en av de viktigaste komponenterna i idrott!

Börjar med att tacka för alla glada och positiva tillrop via sociala medier & mejl för upplägget med separata delar av Eftersnack!


Jag uppskattar verkligen synpunkter och dialoger runt vårt arbete på lokalsport och att det finns olika åsikter om matcher, upplevelser mm… Det är som det skall och jag har den största respekt för att man tycker och upplever olika, man behöver inte tycka samma.

Damer div.1:

Det börjar lossna i spelet, men poängen lyser med sin frånvaro. Det är säkert budgeterat med 3 poäng efter fem spelade omgångar med tanke på motstånd. Det som dock oroar är man inte tar betalt offensivt när man skapar och släpper in så mycket mål. Just nu 5-21 i målskillnad. Det måste man nog få ordning på då det handlar om att ha tre lag bakom sig och det kan komma att bli målskillnad som fäller avgörandet.

Matchen borta mot Ljusdal lovade gott, men får också ringa in ovan skrivet med flödet av insläppta och gjorda mål.  Två skikt i serien är efter denna omgång mer tydligt. 4 lag har skaffat sig en god marginal nedåt. Bollstanäs, Sandviken, Ljusdal och GUSK är på platserna 1-4 och det är redan 6p mellan fyran GUSK på 12p och femman Bele på 6p.

Övrigt i Serien: Inget som stack ut i denna omgång.

På söndag väntar nu en sexpoängsmatch för ESK hemma mot Rimbo IF 14:00 på Enavallen.

Damtrean:

En fortsatt spännande utveckling i serien där både Fanna BK och Håbo FF fick med sig poäng i denna omgång.

Fanna BK svarade för överraskningen. Hemma mot ett favorittippat Tierps IF som inför mötet inte tappat poäng svarade man för något som laget kommer få nytta av i fortsättningen. Det handlar inte alltid om hur man spelar utan mer om hur man uppträder och agerar i tuffa utmaningar. Belackarna där ute får säga vad dem vill, men har man inte grundinställningen till tävlandet så kan man snacka teknik, träningsmetoder osv… hur mycket man vill, det handlar om attityd och inställning till uppgiften! Det har nu FBK kvitterat ut och kan man fortsätta upprätthålla detta så kommer poäng att ramla in på kontot. Försvarsspelet över hela banan var det som absolut stack ut och när man har en målskytt som Maja Olsson som skapar chanser ur absolut ingenting så kommer man kunna hota alla lag i serien.

Håbo FF tog poäng igen och nu var det av obesegrade Knivsta IK. I sig imponerande, men varför ge bort 0-2 på att det inte är ordning i leden? Man blir en smula besviken när man får höra att det inte mönstras lag som skall vara på plats för att man skall göra annat helt plötsligt? Nivån på det här måste upp i laget, eller har man missat som spelare att man är en del av laget och representerar en förening? Prestationen av två raka utan förlust och en stark upphämtning och poäng hamnar i skuggan av just detta – skärpning!

Damfemman:

Denna säsong har vi glädjande två lag i serien med Härnevi BK och Örsundsbro IF.

DERBY!
Örsundsbro IF
vs Härnevi BK Det var bäddat för ett kanonderby på ett välbesökt Åvallen.

– Det var en uppdämd stämning och vi var jättenervösa inför derbyt, berättar en av derbyts stora förgrundsfigurer – Jennifer Björklund.

– Kul inramning, synd bara på vädret, konstaterar nya tränare i Örsundsbro IF – Daniel Karlsson.

Det blev en ganska odramatisk tillställning sett till resultatet, men spelet talade inte för så stora siffror som det blev (1-7). ÖIF visade stundtals upp ett bra spel och satte också press på HBK som var illa ute vid ställningen 1-3. Skillnaden var att HBK hade en vassare spetskompetens och det avgjorde derbyt. Båda lagen visade att man har något på gång och frågan är om inte HBK nu får se sig själva som en allvarlig utmanare till seriesegern?

– Nej det är alldeles för tidigt att säga så. Vi har kul med fotbollen och njuter just nu av att det går bra, om ett par omgångar till så kanske vi får omvärdera, men nu njuter vi bara av det här, säger Björklund.

I ÖIF visade man att den seniora fotbollen är på gång igen och att man har en accelererande formkurva som absolut kommer renderar i fler poäng på kontot.

– Vi har inte något resultatmål med seniorverksamheten. Det handlar om att få igång en verksamhet som varar över tid och att det alltid skall finnas senior damfotboll i Örsundsbro, berättar Karlsson.

En spännande fortsättning följer i denna serie.

Simma Lugnt!

Anders Löfgren

Lämna ett svar