Eftersnack Damer!

Damerna visade att glädje och kamp är en av de viktigaste komponenterna i idrott denna omgång!

Jag uppskattar verkligen synpunkter och dialoger runt vårt arbete på lokalsport och att det finns olika åsikter om matcher, upplevelser mm… Det är som det skall och jag har den största respekt för att man tycker och upplever olika, man behöver inte tycka samma.

Damer div.1:


Det vill sig verkligen inte för ESK. Spelet är stundtals riktigt bra och man skapar chanser. Det är trots det ändå så att just nu är laget för svaga i det offensiva spelet för att det skall vara på den nivån som krävs för spel i div.1. Känslan är att man behöver lyckas för att det skall lossna och då gäller det nog att släppa axlarna och våga vinna.

Övrigt i Serien:
En smula överraskande att BK 30 vann hemma med 4-1 över Ljusdal, trots att gästerna var i ledning efter knappa timmen spelad!

På söndag väntar ännu en sexpoängsmatch för ESK hemma mot Gefle IF 11:30 på Enavallen.

Damtrean:

En fortsatt spännande utveckling i denna serie där både Fanna BK och Håbo FF fick med sig poäng i denna omgång.

Fanna BK fortsätter att gnugga hem poäng. Ett nytt kryss i denna omgång borta mot svårspelade Gimo. Det är kanske inte så imponerande utan mer i sin ordning kan man tycka, men fakta är att FBK historiskt sett inte är något bra bortalag. Det var första poängen på bortaplan sedan säsongen 2017! Ett genombrott och det som kanske imponerar mest är att man håller nollan! Det som oroar är att det är så många småskador överallt i laget.

Håbo FF påvisade återigen att det är något på gång med det här laget. På besök kom obesegrade Östervåla IF som radat upp segrar med klara siffror och hade en imponerande målskillnad på 28-2 efter 3 spelade omgångar. HFF spelade inte bara uppoffrande och kampade sig till segern, laget spelade hem de här tre poängen med ett spel som imponerar och ger hopp om framtiden.

– Det är riktigt kul den här säsongen. Vi spelar varierat och man får större ansvar på planen där det gäller att komma i ytorna och bygga spel, berättar lagets lagkapten – Viktoria Kjöraas.

Viktoria kom som en skänk från ovan till denna säsong – hon hade ju lagt skorna på hyllan för internationella äventyr. Nu är hon på plats och jag vill påstå att jag aldrig sett henne bättre, det säger en del då hon alltid varit bra! Jag sticker ut hakan och säger att hon är den bästa offensiva damspelaren denna säsong – ohotat.

– Jag kom ju sent in i den här säsongen och har en del kvar att komma in i vad det gäller spelmönster osv… Det känns riktigt bra och fysiken är på plats så det skall väl inte vara allt för långt borta med att hitta toppformen och rytmen. Jag är nöjd med mina insatser så här långt, men det är ju också för att laget spelar så bra och att vi verkligen gör jobbet för varandra på träning och match, berättar Viktoria.

Damfemman:

Denna säsong har vi glädjande två lag i serien med Härnevi BK och Örsundsbro IF.

Härnevi BK fortsätter sitt segertåg i serien och nu får dem faktiskt acceptera att vara en av kandidaterna till seriesegern. Man tar emot obesegrade Ullfors hemma på Härnevi IP och helt respektlöst så gör man egentligen processen kort med gästerna som får vända hemåt mållösa och med svansen mellan benen.

Örsundsbro IF som har som mål att det skall finnas ett damlag i Örsundsbro fick en jobbig helg. Laget tvingades lämna WO till bortamatchen mot Tierps IF 2.

Simma Lugnt!

Anders Löfgren

Lämna ett svar