Eftersnack Damer!

En ny idé från läktaren möts med glädje – premiär för Eftersnack Damer!

Idag är det premiär för Eftersnack Damer och jag tackar för tipset och idén som kom från läktaren.

Jag uppskattar verkligen synpunkter och dialoger runt vårt arbete på lokalsport och att det finns olika åsikter om matcher, upplevelser mm… Det är som det skall och jag har den största respekt för att man tycker och upplever olika, man behöver inte tycka samma.

Damer div.1:

Hemmapremiären på Enavallen mot GUSK blev allt annat än bra spelmässigt. Det var egentligen inget av lagen som spelade högoktanig fotboll, men blixtrade till då och då. Kan enkelt förklaras med att det var just den första matchen för lagen på naturgräs. Matchen lämnar dock en del att fundera över. ESK är med ganska bra i matchen och det är små detaljer som skiljer lagen åt där 0-4 är siffror som inte alls beskriver spelbilden. Det dräller av tekniska fel på planen som lagen dock är olika bra på att straffa och det fäller avgörandet – gästerna var helt enkelt bättre i det spelet. GUSK är tabellfyra endast 1 poäng bakom trion i topp med Sandviken – Bollstanäs – Ljusdal. ESK nästjumbo med 3 poäng på kontot, men också bara 3 poäng upp till en 6:e plats.

Två skikt i serien är det, men man kan också konstatera att det är inte mycket som skiljer ESK från topplaget GUSK även om man har en långt kvar till den absoluta toppen. Kan ESK gnugga på med sitt orutinerade lag på denna nivå så kan det bli en spännande andra halva av serie, man måste ju ändå med en någorlunda nykter analys vara medveten om att laget är oprövat på denna nivå. Karlsson & Co jobbar som vanligt på bra med laget och har en transparent verklighetsnärvaro som kommer bära spelarna och laget till en positiv utveckling under säsongen. Nytt kontrakt är målet och vägen dit kommer att bli både spännande och bra – det är jag övertygad om.

En sak lämnade lite att fundera över för mig gällande disponeringen av lagets absolut bäste spelare – Elvira Gustafsson. På topp mot GUSK där hon försvann och hade väldigt lite deltagande i spelet med boll? Rätt eller fel vet jag inte, men jag vill i varje fall se henne mer i spel med bollen. Överraskningen i denna match var Stina Roswall som trots sin storlek stod upp och spelade respektlöst och bra både med och utan boll.

Övrigt i Serien: Två lite oväntade resultat även i denna omgång. Bele torskar mot Sollentuna 0-2 och inför hela 427 personer på Gavlevallen spelade Gefle hem 1 poäng (0-0) mot topplaget Sandviken.

Nu väntar en nästa tuffa uppgift för ESK borta mot Ljusdals IF 14:00 på BL Arena.

Damtrean:


Fanna BK och Håbo FF representerar i denna serie och efter den första omgången så fick HFF se sig besegrade med 0-2 borta mot Gimo IF. Då ett ganska oprövat lag till start, men spelet lovade gott. Fanna BK tog en efterlängtad 3-1 seger i första omgången hemma mot Rosersberg och den var solklar och kassaskåpssäker.

I andra omgången väntade det första av två heta derbyn mellan lagen. Det blev också ett känsloladdat Derbyt som var påtagligt uppskruvat i båda lägren med en märkbar nervositet och stress i spelet som konsekvens. Derbyt blev minst sagt pulserande där lagen turades om att föra matchen. Båda lagen visade också att man kan om man får till det tillhöra den över halvan av serien med en hel del spännande inslag och prestationer. Att det slutade med HFF seger var inte alls stenklart utan delad pott skulle nog vara ett mer rättvist resultat sett till matchbilden över 90 minuter – men vem har sagt att det skall vara rättvist?

I HFF kommer Viktoria Kjöraas bli oerhört viktig för offensiven ihop med Therese Akmar och defensivt är det Viktoria Johansson ihop med målvakten Mathilda Gejhammar som kommer få bära tungt. I FBK är det Elvina Klaman och Maja Olsson som blir bärande offensivt och defensivt får Amanda Westerberg och Louise Welén dra ett tungt lass. Överraskningarna i derbyt var hemmalagets Wilma Edberg Mäkinen och i FBK var det Sandra Åkerman. Båda ser ut att kunna gå mot en spännande säsong. Kan de bara bättra på fysen så de orkar 90 minuter så kan det bli en mycket spännande säsong för dem båda.

Damfemman:

Denna säsong har vi glädjande två lag i serien med Härnevi BK och Örsundsbro IF.

Härnevi BK ” blixtrar o dunder – magiska under” Ja lite så kan man säga om starten på säsongen för HBK. Ett nytt HBK har fått en mycket bra start på säsongen och har verkligen svarat för ett gott intryck och en magisk förvandling i spelet. Tre raka och övertygande segrar gav en plats i toppen av serien inför mötet i denna omgång hemma mot Östhammars SK och då tar med helt plötsligt på sig respektdressen? Jomen så kan det vara även om det känns onödigt då man bevisat att man är ett lag att räkna med. Det kostade tyvärr säsongens första förlust med 1-2. Det får tillskrivas kontot för onödiga utgifter. Nu väntar ett spännande och ovisst derbyt på söndag borta mot ÖIF.

Örsundsbro IF är ett nytt lag i serien och jag har tyvärr inte haft möjligheten att se laget ännu, men det skall vi ändra på när laget spelar derby hemma mot HBK på söndag – spännande. Inledningen rent resultatmässigt talar för att laget svajar en del i sina prestationer där man varit med i tre av fem matcher. 4 poäng på kontot efter seger mot SK Iron 3-2 och kryss mot Norrby SK 3-3.

Simma Lugnt!

Anders Löfgren

Lämna ett svar