Eftersnack fotboll!

Den fysiska statusen släpar? Foto: Kent Lundqvist

Det blev lite av en succéstart för ESK som nykomlingar i herrarnas div.2 med seger och tre poäng på kontot.


Det blev ”som vanligt” en kanonstart för ESK i premiären som nykomlingar i div.2 trots den trassliga försäsongen man har i laget/truppen. Man kunde mönstra en stark första 11:a och på bänken kunde man sätta starka kort som är på väg tillbaka, men som inte är redo för 90 minuter ännu. Jag tänker främst på Carl Söderberg, Mohammed Ibrahim och Joel Berhane.

Matchen i sig gav en del att fundera över. Första 20 minuterna av matchen var på en bra nivå för div.2, men sedan blev det sämre och ganska mycket sämre vill jag påstå vad det gäller beslutstagandet i det kollektiva spelet. Man sökte svåra och direkta spel och hade inte alls tålamodet att få med sig laget i spelet med boll och defensivt så var man i långa stunder långa som en måndag i lagdelarna.

Kanske beror det på premiärnerver, gammalt hederligt entusiastspel (ko på grönbete) eller fick man inte tillräckligt med syre i skallen för att göra det bättre?

Jag tror det var en kombo av allt. Det blev uppenbart att man inte spelade smart och pulserade inte i sina initiativ på planen. Avkall på de lugnare sekvenserna tog ut sin rätt i slutskedet av båda halvlekarna där man trots det snygga och avgörande målet av Marcus Ytter var riktigt illa ute och grunden för det kan ju tänkas vara en släpande fysisk status?

Vi kan också konstatera att det finns en vinnarmentalitet i gruppen som kommer bli mycket viktig i kommande matcher vilket jag tycker fäller avgörandet i premiären. Glädjande var att spelare som Jonathan Böckert och Hugo Rödlund ser riktigt spännande ut och att Marcus Ytter kommer bli en tillgång i alla spelen.

Nästa uppgift för ESK är på lördag borta mot Valbo FF som i sin premiär bortabesegrade Sundbyberg med 2-1.

Lämna ett svar