Eftersnack Handboll!

EHF klara för div.1. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF är tillbaka i div.1 och det är inget snack om att det är på den nivå laget hör hemma.

Framgångsrecept finns det många och ett smakfullt finns i EHF. Det är nog sällan eller aldrig jag fått följa en sådan utvecklingskurva som på dessa killar, man skall säkert eller bör skriva herrar, men det är ju inte några herrar.

Foto: Kent Lundqvist

Man har sedan majoriteten av killarna födda 00 &01 blev P13/14 följt en linje av målmedvetenhet i sin träning och matchande som nu tagit dem ”en liten bit på vägen”. Det är såklart stort att dem tillsammans med den smula senioritet som laget består av med spelare som Fredrik Salovaara, Joel Eneroth-Ädel och Adam Skogäng (22år) tagit sig upp i div.1 igen, men det kommer för många av spelarna ”bara” bli en språngbräda in i större – mycket större sammanhang. Så jäkla bra är dem!

Foto: Kent Lundqvist

Det som tillslut avgjorde den här kvalserien var den krydda på moset som EHF har och inte KSK. Inte bara en enskild spelare utan ett helt lag som agerar som att det inte finns något slut på kraft, ork och prestation.

Det var i båda matcherna när det antingen stod och vägde eller man var i underläge som man tog fram det. Med både taktiska fullträffar och individuella prestationer i det kollektiva lyfte laget och avgjorde som bara ett vinnarlag gör.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är fantastisk hur dessa unga killar agerar under press. Vi har egentligen under hela säsongen visat prov på just detta. Vi har tagit poäng mot alla lag under säsongen och det påvisar styrkan i kollektivet. Sedan är det såklart den målmedvetenhet man har i sin träning och den förmågan att tävla på en hög nivå som fäller ett stort avgörande, menar EHF-tränaren Anders Skogäng.

Det är inte bara killarna i laget som skall lyftas för denna framgång. Alla ledarna runt laget har sin stora del i framgången. Framför allt Anders som över tid varit så bra och noggrann i sin planering, genomförande och uppföljning av laget. Ta bara inför jobbet i detta kval som exempel. I fredags så hade man efter träning ett möte med spelarna där man gick igenom hur man skulle agera och prestera i kvalmatch 2. Utgångsläget var att sätta ett spel som minimerade insläppta mål.

– Ja, det handlade om att hitta ett spel som minimerade chansen att deras stora målskyttar lyckades. Vi höll dem på låga 20 mål och då vinner vi, så bra är vi i spelet med boll.

Foto: Kent Lundqvist

Nu skall man inte glömma tränare/ledare runt den här gruppen som Johan Lindblom som gör det där stora i det tysta och Mathias Eriksson som gång efter gång lämnar över högoktaniga spelare till junior och seniorverksamheten, och då skall man veta att det kommer fler!

Många frågor kommer nu efter detta med tanke på hur bra spelarna är, en av de stora frågorna är om man nu tappar spelare till Allsvenska och Elitserieklubbar? En av dem som redan inför denna säsong var aktuell och storklubbarna stod i kö för att få hans signatur var Anton Lindblom född 01.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag njuter av det här nu och jag trivs jättebra där jag är. Såklart har jag i framtiden tankar på att spela så högt upp det bara går med min handboll, men jag skall gå klart skolan i Enköping kommande säsong och har som det ser ut nu inga tankar på att lämna EHF, berättar Anton.

Nu skall det bli spännande att se hur truppen formeras inför kommande säsong i div.1, men viktigast av allt måste väl ändå vara att se till att säkra upp tränartrojkan?

Grattis EHF!

One Response to Eftersnack Handboll!

  • Hur många killar som kanske inte helt har platsat har fallit bort i denna hårdsatsning av killarna i ung ålder?
    Såna här hårdsatsningar kanske är på bekostnad av mångfalden av lag? Är det hållbart i längden för handbollen i vårt närområde?

    Grattis oavsett!

Lämna ett svar