Eftersnack herrar.

Håller serierna redan nu på att sätta sig och hur är det ställt egentligen med de tippade topplagen?

Från och med denna vecka delar vi upp eftersnacket med en för herrarna och en för damerna som kommer senare i veckan.

Jag uppskattar verkligen synpunkter och dialoger runt vårt arbete på lokalsport och att det finns olika åsikter om matcher, upplevelser mm… Det är som det skall och jag har den största respekt för att man tycker och upplever olika, man behöver inte tycka samma.

Herrtvåan:

ESK tog en poäng i herrtvåan borta mot GUSK och det var en viktig sådan både för det mentala efter två raka förluster och för tabelläget. Det är bara att konstatera att laget kommer få det kämpigt med just poängflödet denna säsong som det ser ut just nu. Laget är något sämre på pappret gällande startelvan än förra säsongen, men vi vet ju också att är det någon som kan utveckla och förändra så är det tränare Martin Andersson. Skulle inte förvåna mig om jag får ändra uppfattning om det hela senare under säsongen. Det som dock måste hända fullt ut nu är att man både på individnivå och i det kollektiva får leva i den verkligheten och inte tro att man som spelare eller lag är på en högre nivå än vad man är för då blir det jobbigt.

Mycket glädjande i denna match var att Mohammed Ibrahim gjorde 90 minuter och det såg bra ut.

– Han gör en mycket bra match och var en av de bättre i matchen, menar ESK-tränaren Martin Andersson.

– Jag tycker vi är rätt så ojämna på matcherna så här långt, stundtals riktigt bra för att sedan dippa ganska mycket under en och samma match men ge det lite tid och några matcher till så kommer vi bara bli bättre och bättre. Att få spela match är alltid kul, i mitt fall en rätt så obeskrivlig känsla. Det var så länge sen … Jag vill inte dra alltför stora slutsatser efter denna match då man aldrig vet vad som kan hända men det kändes bra och jag klarade av att spela 90 minuter. Nu i början är jag väldigt ovan så det gäller för mig att verkligen återhämta mig på bästa sätt och tänka på allt jag gör. Bara för att jag spelade 90 denna match så vet man aldrig vad som händer nästa match. Det visar sig, men det är nog så det kommer se ut i början, väldigt ovisst men jag känner att jag är på rätt spår för första gången på ett bra tag och det känns positivt, berättar Mohammed.

Övrigt i serien:
Kungsängens har fortsatt sin förlustnolla intakt efter 1-0 hemma mot Skiljebo SK och att Karlbergs BK vann toppmötet hemma mot Täby FK med 2-1 där skyttekungen Pashang Abdulla gjorde sitt 10:e mål! Även Täby som ESK hade på gaffeln i förra omgången är förlustfria.

Nu väntar en tuff uppgift för ESK som på lördag tar emot obesegrade Kungsängen 14:00 på hemma på Enavallen.

Herrtrean:


Fanna BK fick som väntat tufft borta mot det tippade topplaget IK Franke som bland annat slog ESK på försäsongen med 3-1. Man fick inkassera säsongens första förlust, men det satt hårt inne och avgörande 1-0 målet kom i den 86:e minuten. I mångt och mycket får den här förlusten tillskrivas ineffektivitet då FBK skapade tillräckligt för att vinna matchen. Ingen skam att förlora och det får tillskrivas nykomlingskontot.

Övrigt i serien:
Smått överraskande tappade Värtan poäng hemma mot Vallentuna, men det kunde varit värre då kvitteringen kom i den 90:e minuten.

Nu väntar Vaksala SK hemma i nästa omgång 15:00 på Fanna IP – Revansch för kvalnederlaget i höstas står på schemat.

Herrfyran:

HFF studsade tillbaka och tog revansch på sig själva efter den mediokra insatsen senast hemma mot Uppsala-Kurd FK genom att hemmabesegra Rimbo IF. Det offensiva spelet med 12 gjorda är bra på fyra omgångar, men det som oroar för utgången av den här säsongen är att man släpper in så mycket mål! 10 insläppta så här långt är inte okey, man måste för stopp på blödningen om man vill vara med i toppen.

– Ja, det är för dåligt. Finns lite olika anledningar till varför det sett ut som det gjort. Det är något som vi valt att jobba mindre med under försäsongen. Det jag är mest besviken över är vårat offensiva spel och återerövringen, det har varit för dåligt. Vi har inte kunnat dominera matcherna på det sätt jag förväntat mig. Sedan har vi saknat lite kontinuitet i backlinjen pga skador och andra anledningar. Dessutom har det fysiska- och chansspelet varit svårt för våra unga spelare i backlinjen. Flera saknar erfarenhet eftersom många gör sina första säsonger i A-laget, säger HFF-tränaren Alan Hiussemoglu.

Kanske lyckas men hålla 0:an för första gången denna säsong ikväll då HFF spelar borta mot Rasbo IK?

Nästa uppgift som väntar HFF är borta mot Tärnsjö IF på lördag 13:00 – Furuvallen.

Herrfemman:

Som vanligt en serie med många lokala lag. Fanna BK 2 och Håbo FF 2 lämnar vi då vi fokuserar på representationslagen (läs ovan). Södra Trögds IK, SK Elvan och Syrianska FF framfart analyseras här.

Syrianska FF har fått lite av en mardrömsstart på säsongen med fyra torsk och endast 1 vinst. I denna omgång fick man se sig besegrade av Fanna BK 2, men det var inte så oväntat även om det blev överraskande stora siffror 2-6. Nästjumbo efter fem omgångar såg inte jag komma med 17 insläppta talar sitt tydliga om vad man behöver jobba med för att vända på detta.

Södra Trögds IK får det inte att stämma, men förklaringen är enkel. Att man har en trupp som absolut hör till de lag i serien som skulle kunna räcka till en plats i toppen av serien råder inga tvivel. Men när man inte har det bästa på planen i alla matcher betyder att man kan glömma just att vara ett topplag i serien. Torsk med 1-4 i denna omgång borta mot Tierps IF och tabelljumbo understryker min analys. Mycket trist tycker jag.

SK Elvan gav verkligen bort tre poäng hemma mot Sunnersta AIF i denna omgång. En sällan skådad förvandling av matchbilden efter 40 spelade minuter – får bara inte hända. SAIF är ett lag man bara skall slå på hemmaplan även om det var på Fanna IP. Istället för toppkänning vid vinst så får man nu hålla koll bakåt i serien.

Herrsexan:

Denna serie har utvecklats till att bli lite som Herrfemman med massor av roliga derbyn. Denna säsong så finns Härnevi BK, Enköpings IS, Örsundsbro IF, Bålsta Sanering FC och IK Nordia i serien.

IK Nordia som gör sin andra säsong i serien som övertygat och leder serien efter två spelade omgångar. Har fått in ny tränare från Bålsta i Jimmy Ahlborg som trots inledningen inte alls är imponerad av spelet. Vi båda vinsterna 4-3 borta mot Bålsta Sanering FC och hela 7-1 hemma mot SK Wigör så finns det tydligen mer att ta ut gällande spelet i laget. Spännande säger jag och ser fram emot derbyt på fredag borta mot Örsundsbro IF.

Örsundsbro IF är nykomlingar som fått en bra start som obesegrad tabellfyra. Två raka segrar även dem. Startade säsongen med att vinna premiären borta mot Knivsta IK 2-1 och det skojar man inte bort för dem är bra – riktigt bra. Det följdes upp med en derbyseger borta mot Bålsta. Hemvändande spelare som Micke Bodin, Jonas Hagman och David Kästel har höjt nivån ytterligare i laget ihop med nye tränaren Göran Westerberg som verkar kunna göra under med vilket lag han än tränar. Spännande derby ”som sagt” hemma på fredag mot IK Nordia.

Härnevi BK har precis som Nordia och ÖIF öppnat säsongen bra med två raka segrar. Premiären blev onödigt spännande, men man kvitterade också ut att det kanske är deras säsong 2019. Åka på en kvittering i 89:e minuten och ändå lyckas vinna kvitterar ut en känsla av med-studs! Matchen i sig själv var inget som man i HBK tjoade om, men i den andra omgången gjorde man nog det då man svarade för ett styrkebesked och knäppte ett på förhand tippat topplag på näsan! Borta seger med 3-1 imponerar och kan man hålla i detta så kommer det att bli en mycket bra säsong.

Bålsta Sanering FC startar säsongen med fyra svåra derbyn på de fem första omgångarna. Ingen lätt uppgift såklart för ett lag som är lika trögstartade som vanligt. Två knappa torsk i de två första derbyna är dock inget som oroar mig för utgången i seriespelet, vänta bara säger jag till det blir lite varmare och gubbarna kommer i matchform!

Enköpings IS som kommer från spel i div.5 borde kanske vara en kandidat för en plats i toppen. Det har man dock inte svarat upp till inledningsvis under de två första omgångarna. Torsk i premiären borta mot ISUN med 0-5, men i andra omgången sträckte man på sig och visade att man är på gång! Torsk med 0-1 borta mot Knivsta IK är inget att skämmas för, men nu behöver man en seger för att få arbetsro.

Simma Lugnt!

Anders Löfgren

Lämna ett svar