Eftersnack Herrfotboll!

En riktigt bra omgång för herrarna i trakten med att lass poäng som skramlade in på kontot.

Jag uppskattar verkligen synpunkter och dialoger runt vårt arbete på lokalsport och att det finns olika åsikter om matcher, upplevelser mm… Det är som det skall och jag har den största respekt för att man tycker och upplever olika, man behöver inte tycka samma.

Herrtvåan:

ESK fick med sig poäng för tredje matchen i rad vilket är bra. Det som dock inte var bra var inledningen på matchen som kom att kosta laget segern.

– Det är svagt av oss att ge bort inledningen på matchen. Det är dåliga beslut i spelet som ligger till grund för det hela. Vi spelar fast oss och hittar inte alls rätt rytm. Det är dock bra att vi kan ta oss ur de svackan på ett bra sätt, menar ESK-tränaren Martin Andersson.

Det var dock en dyrköpt poäng. Calle Söderberg som inför matchen hade känningar kom in och gick sönder så allvarligt att han troligen är borta resterande av våren, Pontus Lundén har en rygg som krånglar, Martin Lönneberg skadade foten och Mohammed Ibrahim har fortsatt problem med sina tidigare skador. Tunga pjäser som är borta och det kommer såklart påverka laget både på kort och lång sikt.

Övrigt i serien:
Inget som stack ut i denna omgång.

ESK spelar i nästa omgång hemma mot Sundbybergs IK på söndag 15:00 på Enavallen.

Herrtrean:

FBK understryker i denna omgång att man är i toppen av serien för att stanna. Man skrotar hemmastarka Brottby SK med 7-2! Det var också i underkant. Spelet har jackat i och man har kul på planen. Extra kul är ju såklart att man öser in mål och är bäst med 19 gjorda på 6 spelade omgångar. Att man nu är serieledare var nog inte många som trodde inför säsongen som nykomlingar.

Övrigt i serien:
Överraskningarna duggade tätt i denna omgång. FBK vinsten såklart, men att Franke skulle förlora hemma med 0-3 mot Österåker och att Värtan skulle ta stryk med 0-1 hemma mot IFK Uppsala – wow!

På lördag väntar nu Vallentuna BK i nästa omgång för Fanna BK 15:00 hemma på Fanna IP.

Herrfyran:

HFF klev in på Björkvallen för första gången denna säsong och då lossnade spelet. Inför matchen så har spelet svajat betänkligt, men nu var det på plats. Bra värderingar i uppbyggnaden och ett risktagande som var på rätt ställen gav resultat. Extra kul är att se Danilo Al-Saed som gjorde sin bästa match för säsongen och känslan är att laget nu kommer lyfta och man är i toppen av serien för att stanna!

Nästa uppgift som väntar HFF är tabelljumbon GoIF Kåre borta på lördag 14:00 – Kårevallen.

Herrfemman:

Som vanligt en serie med många lokala lag. Fanna BK 2 och Håbo FF 2 lämnar vi då vi fokuserar på representationslagen (läs ovan). Södra Trögds IK, SK Elvan och Syrianska FF framfart analyseras här.

Syrianska FF har hittat rätt. Andra raka segern ger arbetsro. Nu var det förvisso mot tabelljumbon Rex, men en seger är en seger. Spelet var på plats även om målen ramlade in sent, det blev ju tillslut hela 5 gjorda och det är en bra känsla att få med sig i fortsättningen.

Södra Trögds IK spelade borta mot Vaksala 2 under måndagskvällen och det slutar tydligen inte grina Trögden i ansiktet. Poängen såg klar ut och kanske ett trendbrott, men så blev det inte. Tvåinsläppta under de sista fyra minuterna av matchen där det sista får tillskrivas – uppgivenhet. Laget behöver verkligen en vinst för att bryta denna negativa trend.  Kanske ikväll redan i derbyt hemma mot Elvan?

SK Elvan tog poäng igen, men man gav också bort poäng igen. Precis som hemma mot Sunnersta har man egentligen full koll på matchen hemma mot Håbo FF 2. Vad som händer är oförklarligt, men att dra hem i positionerna som man gjorde och gav bort initiativet saknar motstycke. NU behöver man ta fram den erkända Elvan glöden och då över 90 minuter. Det kommer att behövas i kvällens derby mot Trögden.

Herrsexan:

Denna serie har utvecklats till att bli lite som Herrfemman med massor av roliga derbyn. Denna säsong så finns Härnevi BK, Enköpings IS, Örsundsbro IF, Bålsta Sanering FC och IK Nordia i serien.

Derby mellan Örsundsbro IF och EIS.
Det blev ”som sagt” ett skitderby med riktigt dålig fotboll, en del kan förklaras med underlaget, men det var också en hel del svagare prestationer som inte hade med underlaget på Åvallen att göra. Båda lagen behöver snäppa upp i intensitet om det skall bli en fortsatt rolig säsong.

Härnevi BK svarade för en mycket blek insats och prestation i toppmötet med Knivsta IK. Det var inte mycket som stämde och man gör sin sämsta match för säsongen. Bara glömma och gå vidare.

Bålsta Sanering FC som är erkänt trögstartade har nu äntligen fått igång maskinen och sprang hem säsongens första viktoria mot Vassunda. Det var egentligen inget snack om saken, Bålsta var bara bäst och när man har det bästa man har på plats går ingen säker i serien.

IK Nordia fick som väntat det jobbigt hemma mot Märsta. Trots att man får en bra start med ett tidigt ledningsmål så håller det inte hela vägen. Trist kan jag tycka då det är viktigt att vinna just de här matcherna på hemmaplan, borta är mer ok att tappa poäng. Nu gäller det att skaka av sig dessa två raka förlusterna och börja vinna igen för laget har en hög högsta nivå och man bör vara i toppen av serien.

Simma Lugnt!

Anders Löfgren

Lämna ett svar