Eftersnack Herrfotboll!

Det närmar sig sommaruppehåll och det är med blandade resultat med endast fåtalet lag som är med och hotar på allvar om en serieseger.

Jag uppskattar verkligen synpunkter och dialoger runt vårt arbete på lokalsport och att det finns olika åsikter om matcher, upplevelser mm… Det är som det skall och jag har den största respekt för att man tycker och upplever olika, man behöver inte tycka samma.

Herrtvåan:

ESK fick inkassera en förlust som dock lämnade en del positiva svar. Spelet lovade mer än 0 poäng och det mot ett topplag som Hudiksvall. När och om ESK får tillgång över en längre period till hela sin trupp så kommer man att ta segrar mot topplagen. Nu är det detaljer i spelet som inte riktigt jackar i och är det något som man kan vara säker på så är det att tränare Martin Andersson har det på sin agenda och kommer lösa det med laget till hösten. Nu väntar två matcher innan uppehållet som bör och skall inbringa 6 poäng. FC Gute borta och Valbo hemma. Kan man efterleva det så ser det bra ut inför hösten.

Övrigt i serien:
En smärre överraskning kan man lugnt säga! Karlberg gick och förlorade match och serieledningen hemma mot tabelljumbon Mora 1-2 trots ledning med 1-0 redan i 4:e minuten!

ESK spelar i nästa omgång borta mot FC Gute: söndag 16:30 på Gutavallen.

Herrtrean:

Kaffe & Kaka – sjätte raka! FBK går från klarhet till klarhet och vinner när man skall och vinner trots att man inte är 100 i spelet – vinnarkulturen är på plats. Att allt pekar på att det är deras säsong råder heller inga tvivel, övriga lag går på de minor som måste undvika om man skall vinna en serie. Segern i denna omgång borta mot Kerburan var på förhand en plätt lätt trepoängare och så blev det.

Övrigt i serien:
Värtan & Österåker förlorar och det är både överraskande och tacksamt för fannakillarna.

På tisdag väntar nu nästa seriefinal . borta mot Österåker 20:00 på Österåkers friidrottsarena.

Herrfyran:

Man kan inte annat än tycka att det är trist. Håbo FF hade chansen att på allvar ta upp kampen med topplagen Uppsala-Kurd FK och FC Arlanda som båda tappade poäng i denna omgång, men tog den inte? Torsk mot Procyon BK var inget jag såg komma med tanke på den form och det spel man visat innan matchen? Allt var på något sätt ologiskt sett till förutsättningarna med en av de bästa träningsveckorna inför matchen och hemmaplan? En av de sämsta prestationerna i år, dundrade tränare Alan Hiussemoglu. Nu är man fortsatt tabelltrea med 25p, men 6 poäng bakom toppduon när serien vänder!

Nästa uppgift som väntar HFF är tabellettan Uppsala-Kurd FK på söndag: 14:00 på Årsta IP.

Herrfemman:

Som vanligt en serie med många lokala lag. Fanna BK 2 och Håbo FF 2 lämnar vi då vi fokuserar på representationslagen (läs ovan). Södra Trögds IK, SK Elvan och Syrianska FF framfart analyseras här.

Syrianska FF 1 förlust på de senaste 7 omgångarna vittnar om att det fortsatt är på uppåtgående för SFF. Visst man tog en förlust hemma mot tabellettan IF VP Uppsala, men vi som var där kan också vittna om att 0-2 var siffror som inte alls återspeglar matchbilden. Man studsade tillbaka och lekte med Tierp i den sista omgången innan uppehållet, en skön revansch men samtidigt kvitterar det ut att starten av säsongen inte är något man vill komma ihåg. Kan man nu hålla i det här över sommaren så kan det bli en spännande höst och en topp 3 placering är inte alls omöjligt.

Södra Trögds IK lyckades inte följa upp 4:a raka utan förlust. Ställde upp borta mot Håbo FF 2 med en ny uppställning/spel och blev överköra i första halvlek. Det var vågat, men mindre lyckat och kostade tre viktiga poäng. Nu är man återigen oroande nära bottenstrecket när laget går till sommarvila med en hel del att fundera över till hösten.

SK Elvan föll hemma med 1-3 i denna omgång mot ett för dagen bättre Börje SK sett över 90 minuter. Nyckeln hittar i centralt på mittfältet där motorn Linus Bylin startade matchen strålande vilket gav ledning 1-0, men sedan föll han tillbaka och var mindre lyckad i spelet med boll och det var skillnaden.

– Han har varit grym den senaste tiden och tungan på vågen. Nu nådde han inte alls samma nivå och då är vi sårbara, medger tränare Per Lygnegård.

Får nu ta uppehåll som ett mittenlag istället för häng på topplagen.

Herrsexan:

Denna serie har utvecklats till att bli lite som Herrfemman med massor av roliga derbyn. Denna säsong så finns Härnevi BK, Enköpings IS, Örsundsbro IF, Bålsta Sanering FC och IK Nordia i serien.

Örsundsbro IF
Har inte spelat.

Enköpings IS är fortsatt delad tabelltvåa efter en komfortabel 5-0 seger över tabelljumbon Wigör. Det tog en halvlek att hitta rätt men sedan var det inget snack. Det var sjätte rak utan förlust och nu väntar en mycket viktig match innan uppehållet då man spelar borta mot Märsta IK 2 på bortaplan. Vinst är nog ett måste om man på allvar vill vara med i racet till hösten.

Härnevi BK kan vi räkna bort från racet i toppen då man överraskande förlorade med hela 0-4 hemma mot Vassunda, det var deras första seger denna säsong. Vet inte vad som händer, men det är inte bra. Hoppas på en uppryckning! Wigör i nästa omgången kan kanske bli vändningen?

Bålsta Sanering FC fortsätter att gneta in poäng på kontot. 7p på de senaste fyra omgångarna vittnar om att laget kommit igång. I den här omgången så borde man tagit alla 3 poängen hemma mot ISUN med tanke på avslutningen på matchen då man bränner öppet mål i slutminuterna. Kommer att avancera i serien det är jag övertygad om, men innan uppehållet får man bekänna färg då man spelar borta mot topplaget Knivsta.

IK Nordia gör en bra match hemma mot topplaget Knivsta, men har inte allt och alla på plats för att vinna en så tuff match. Spelet lovade gott enligt tränare Jimmy Ahlborg och kan man hålla i det så kan man nog ställa en ärlig fråga i sista omgången inna uppehållet borta i derbyt mot Härnevi.

Simma Lugnt!

Anders Löfgren

Lämna ett svar