Eftersnack Herrfotboll!

En riktigt bra omgång för herrarna i trakten med att lass poäng som skramlade in på kontot och ett par roliga derbyn.

Jag uppskattar verkligen synpunkter och dialoger runt vårt arbete på lokalsport och att det finns olika åsikter om matcher, upplevelser mm… Det är som det skall och jag har den största respekt för att man tycker och upplever olika, man behöver inte tycka samma.

Herrtvåan:

ESK fortsätter att ta poäng i herrtvåan. Nu gjorde man det för mig överraskande och bra hemma mot ett obesegrat Kungsängens IF. Det som fällde avgörandet var att man stod upp som gjorde som ett lag i spelet utan boll och att man hade med sig rätt attityd in i tävlandet om poängen. En defensiv fullträff kan man säga där Mohammed Ibrahim återigen visar vilken tillgång han är för laget. Inte bara att han är en bra spelare, in som vänsterback i denna match och är svinbra. Poängen var mycket bra och ger också skön arbetsro då bottenlagen fortsätter att tappa poäng.

Övrigt i serien:
Att Gute tog sin första seger efter en riktig femetta hemma mot Sundbyberg var en smula överraskande.

ESK spelar i nästa omgång borta mot Kvarnsveden IK på lördag 16:00 på Ljungbergsplanen.

Herrtrean:

Fanna BK studsade tillbaka och visade med Emfas att man är på den övre halvan för att stanna, 5-1 vinst över Vaksala SK skojar man inte bort! Det ser ruggigt spännande ut i spelet och då inte bara med boll. Den balans man har idag i spelet utan boll är svårslaget på denna nivå och kan man hålla en spelare som Bruno Dal Monte hel denna säsong så vet i fasiken om man inte kan vara med och hota om en topp 3 plats när vi stänger butiken? Som tränare Alexander Alan sa efter matchen i denna omgång – Vi har så många spelare som gör skillnad. Kan man nu bara hantera de som inte för stunden tar plats och får speltid så ser det mycket bra ut för fortsättningen av seriespelet.

Övrigt i serien:
Västerås IK överraskade med att ta sin första seger för säsongen och det mot Brottby SK, den såg i varje fall inte jag komma? Verkade vara stökigt i matchen mellan Märsta IK och Värtans IK där det delades ut 8 gula och 2 röda kort? Matchen vann Värtan med 2-1.

På lördag väntar normalt hemmastarka Brottby SK i nästa omgång för Fanna BK 13:00 på Össeby IP.

Herrfyran:

HFF har spelat två omgångar sedan senast och svarade för en minst sagt medioker insats borta mot Rasbo IF och föll med klara 0-4. Karta och kompass kanske kunde varit till hjälp? Hur kan man missa att ta sig till rätt arena – skämsmössa på för alla inblandade. Man studsade dock tillbaka i nästa omgång borta mot Tärnsjö och tog 3 bra och viktiga poäng för att inte hamna på efterkälken mot topplagen. Kan man nu ta ett par raka 3 poängare så kommer man som förväntat tillhöra toppen av serien, men då gäller det bara att hitta rätt.

Nästa uppgift som väntar HFF är hemma mot Rådmansö SK på lördag 13:00 – Björkvallen.

Herrfemman:

Som vanligt en serie med många lokala lag. Fanna BK 2 och Håbo FF 2 lämnar vi då vi fokuserar på representationslagen (läs ovan). Södra Trögds IK, SK Elvan och Syrianska FF framfart analyseras här.

Syrianska FF fick äntligen till det och vann tre poäng. Spelet var fortsatt på plats och nu fick man också utdelning. Kanske kan detta ge den trygghet i spelet som behöver för att vinna matcher över tid och då kommer man att börja resan uppåt i tabellen.

Södra Trögds IK är parkerade i botten med fem raka förluster, mycket överraskande sett till vad man förfogar över för material. Känslan är att man får lägga ambitionen om att bygga nytt spel åt sidan för att fokusera mer på att vinna poäng annars kan detta sluta med en förskräckelse.

SK Elvan studsade tillbaka och vann programenligt borta mot bottenlaget IK Rex. Det som glade mest här var att man verkligen spelade och samtidigt kampade sig till poängen. Poängen ger lite arbetsro och kan nu även ta poäng på torsdag när man har hemmapremiär på Lådö IP mot Håbo FF 2 så har man distanserat lagen i botten.

Herrsexan:

Denna serie har utvecklats till att bli lite som Herrfemman med massor av roliga derbyn. Denna säsong så finns Härnevi BK, Enköpings IS, Örsundsbro IF, Bålsta Sanering FC och IK Nordia i serien.

Två derbyn i denna omgången med Örsundsbro IF vs IK Nordia och EIS vs Bålsta Sanering FC.

I det första derbyt så fick vi se ÖIF vinna hemma mot Nordia. Det blev ett derby som var avslaget och det blev ingen hetta förrän i slutet av matchen. Det som var uppenbart var att båda lagen har ett spel som absolut kommer att göra dem till topplag och just nu är känslan att ÖIF ligger lite före, men att Nordia som fick se sig besegrade har en potential att äta upp det lilla försprånget ganska snart. Båda lagen har en spännande trupp och kommer att håla hela vägen.

Det andra derbyt stod mellan två lag i stort poängbehov, 0 poäng på kontot efter två spelade omgångar. EIS vs Bålsta. Det skulle komma att bli en ganska så medioker match där det var påtagligt att man är tidigt på säsongen och att den där riktiga känslan och matchtempot inte är på plats. Det fick dock plats med mycket annat som vilja och en del sköna prestationer. Att derbyt avgörs med kanske ett av de lösaste avsluten i historien finner jag en smula komiskt, men det var heller inte orättvist med tanke på hur matchen utvecklades. Båda lagen har som sagt en bit kvar till dem nått toppen av deras förmåga, men det kommer att skramla in en hel del poäng ju varmare det blir – det är jag övertygad om.

Härnevi BK fortsätter att vinna och nu tog man dessutom en seger hemma som bekräftar att man blir att räkna med i topp av serien denna säsong. 3-1 mot ISUN som var obesegrade inför denna omgång är imponerande. Man kan ändå inte riktigt säga vart laget står just nu, men efter nästa omgång vet vi då man spelar borta mot Knivsta IK.

Simma Lugnt!

Anders Löfgren

Lämna ett svar