Eftersnack kvalhandboll!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF som svarade för en magisk vändning hemma mot Kungsängens SK i den första matchen i slutkvalet vann för att dem orkade vinna.

Man kan inget annat än säga att EHF berör, tror inte det varit många matcher denna säsong som dem inte på något sätt skapat känslor som berör på ett eller annat sätt. I den senaste matchen hemma mot Kungsängen var man uträknade, men svarade för en magisk upphämtning och kunde vända och vinna.

Foto: Kent Lundqvist

Vad är det då som är så speciellt med laget som gör att man kan lyfta som dem gör? Många saker såklart, men jag vill lyfta det fullständigt strålande jobba alla runt och i laget gjort över tid med en målmedvetenhet som nu börjar betala sig, för detta är långt ifrån slut både på individnivå och som kollektiv.

Foto: Kent Lundqvist

I matchen mot KSK så var det dock en del olater som höll på att kosta matchen. Samma sak egentligen som mot Lidingö i förkvalet. I hettan blir man naiva och försvinner in i juniorhandbollen vilket lätt kan förklaras med att majoriteten faktiskt är juniorer.

Foto: Kent Lundqvist

Båda lagens tränare tyckte att dem hade matchen och det har dem ju rätt i båda två. 30 minuter var kan jag konstatera i min analys. EHF första och sista kvarten, KSK sista kvarten i första halvlek och första kvarten i den andra. Det som tillslut avgör är att EHF ville mer och att man har vinnarskallar som orkar i 60 minuter där KSK på många händer såg mer än lovligt slitna ut i slutskedet av matchen när det skulle avgöras.

Lämna ett svar