EHF åkte på en nyttig förlust!

Foto: Kent Lundqvist

Handboll: Herrarna i Enköpings HF matchade borta mot div.1 laget Mantorps IF och fick inkassera sin första förlust.

– Det var en ganska hafsig match, men en nyttig torsk för oss, menar EHF-tränaren Rickard Bäcklin.

EHF blev belastade med satsningar de inte är vana vid och ett m6-samarbete med hemmalagets 9:or man inte heller ser så jätte ofta.

– Det blev många ovana positioner och svårt skytte att hantera pga. detta. Vi provade många spelare i många positioner, och även flera olika försvarsspel. Bitvis med gott utfall, för att i stunder se lite vilsna ut också.

Det var ”som sagt” en ganska hackig match med mycket avbrott och det var ett rutinerat, och förstärkt för året, Mantorp bäst på att hantera.

– Vi blev stressade av det och ville alldeles för mycket – alldeles för fort. Idag syntes det i form av missade avslut för oss. Men det är bra lärpengar.

I halvlek var EHF under och har då släppt hela 21 mål och själva gjort 15 vilket vittnar om ett öppet spel.  I den andra halvleken så är det helt jämnt, men EHF knaprar in på hemmalagets ledning. Det skulle dock inte räcka med att vinna andra med 2 bollar och EHF får inkassera säsongens första förlust.

– På den stora plussidan idag tar vi med oss att de var ganska stora fysiskt – och stod 6-0 bakåt; och vi började äntligen representera något som liknar skyttehot från distans på flera ytor framåt, och det är en del av spelet som vi i analysen av oss själva känt att vi saknat, så det blir en ynnest att få krama ur mer utav i träningshallen, säger EHF-tränaren som summerar:

– Viktor Berg von Linde stod för en bra prestation när saker svajade och kan få en guldstjärna för detta. Gruppen får lite beröm för att man åter visar på styrkan i jobbet när det börjar bli riktigt jobbigt i siffror, och för att man ’spelar ut hela matchen’


Mantorps IF – Enköpings HF 37-33  (21-15)

Målskyttar EHF: Viktor Berg Von Linde 9, Mattias Johansson 6, Filip Tapper 6, Gustav Odeheim 4, Max Österman 3, Filip Eriksson 2, Adam Skogäng 2, Joel Eneroth Ädel.

Lämna ett svar