EHF fick bra svar!

Foto: Kent Lundqvist

Herrarna i Enköpings HF gick under måndagskvällen igång med sitt matchande inför kommande säsong i Herrettan.

EHF startade försäsongsspelandet med match borta och det mot kvalificerat motstånd i form av Allsvenska VästeråsIrsta HF.

– Det var en match som i sin uppställda fas var helt jämn, berättar EHF-tränaren Rickard Bäcklin.

Matchen rivstartade med 4-0 till VIHF och det såg lite väl stelt/försiktigt ut i EHF.

– Men sen fick vi fart på oss och vi kom på plats långt och länge med en bra defensiv som vållade mycket bekymmer för VIHF.

I stunder fick de ändå lite för mycket tryck på EHF i zon3, med både skytte och samarbetsspel med sin m6.

– Men matchen gick” pga. att vi var lite för trubbiga i egen avslutsdel samt att vi gav bort alldeles för mycket mål på egna tappade bollar (gissningsvis, utan att ha sett matchen i efterhand själv än, har de 10-talet omställnings-/kontringsmål på oss). Så i den delen av spelet behöver vi bli bättre. Och vi måste också utnyttja den delen av spelet bättre själva i offensiv riktning.

Matchen står och väger (22-20) när EHF tappar boll i omställning med dryga kvarten kvar.

– Mål där för oss och vi hade kunnat gnugga det hela vägen in, men vi bromsar åtminstone ’fallet’ och spelar upp oss sista 5’, där vi spelar igen lite mål.

Vad får du med dig från matchen?

– Sätter man allt i perspektiv, vi har bara 3 kollektiva bollpass i benen efter sommaren, finns mycket att hämta, och en bra grund att stå på. Vi ger några spelare lite mer tid i ’nya’ positioner/roller; och tycker oss se vissa embryon till saker att komma vidare med, säger EHF-tränaren som fortsätter:

– Vi har ju 2 f.d spelare i VIHF som ska axlas roller efter – och vi har lite tankar kring det, och mycket mer att testa – så vi känner oss absolut nöjda med kvällen. Matte Johansson får tid på V9, Adam Skogäng mycket M9-tid (bästa målskytt) och Jakob Eriksson (-02) är duktig i defensiven. Jakob Hammar (-03) får några minuter att ’känna på det’ också. Vi har ett par sena återbud, så vetskapen att vi orkar stå upp mot allsvenskt motstånd i 60’ trots detta, är nåt vi kan ta med oss, att vi tränat åtminstone hyggligt i sommar. Extra + till Adam Skogäng

VästeråsIrsta HF – Enköping HF 28-22 (12-11)

Målskyttar EHF: Adam Skogäng 9, Gustav Odeheim 4, Filip Tapper 4, Filip Eriksson 2, Mattias Johansson 2, Joel Eneroth-Ädel 1.

Lämna ett svar