EHF har gjort klart med tränare!

Kent Söderlund fortsätter sitt uppdrag. Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings HF har nu gjort klart med tränare för kommande säsong i div.2 och det blir Kent Söderlund som fortsätter uppdraget.

– Det finns många faktorer som har övervägts innan jag nu har sagt ja till att fortsätta som huvudtränare för Enköpings handbollsdamer. En stor del är att EHF som förening jobbar och tänker långsiktigt, med allt vad det innebär. Föreningen har även presenterat ett tänk på hur man vill att Dam-verksamheten skall se ut från A-dam till A-flick, samt att det även finns en resurs i form av föreningens trimlag, där det finns spelare med bred erfarenhet och kompetens, som kan tänka sig att fortsätta att stötta upp och bidra på träningar och matcher, som de nu har gjort under våren, berättar Söderlund.

Hur ser du i dagsläget gällande truppen?

– Vi har inte satt någon trupp utan jobbar på bred front med det material som finns idag och där merparten av spelarna har sagt ja till fortsatt spel i föreningen. Det finns även ett intresse från ”nygamla” spelare att komma tillbaka, vilket vi välkomnar, samt att vi tittar på ytterligare spelare som kan vara med och bidra på lång sikt. Även återväxten i föreningen ser mycket bra ut.

Hur ser du på utveckling av truppen, vad kommer krävas för att vända på en negativ trend?

– Det vi kommer att behöva göra är att bygga och stärka laget med ett focus på bättre fysik och ett spel som fungerar brett och med det menar jag att spelet ska kunna spelas oavsett vilken spelartyp vi har på banan, utan variationen kommer bli just utifrån spelartypen.

Vad händer nu & hur ser organisationen ut i övrigt?

Bild: EHF

– Vi kommer att jobba med en traditionell försäsongsträning i maj och juni med egen träning under juli för att i augusti starta upp med förberedelserna inför seriestarten. Vi är tre tränare; Jag, Thomas Wigh och Johan Skoglund som har tackat ja till att tillsammans ta ansvaret för spelarutvecklingen från A-dam till A-flick, därutöver kommer vi att behöva fler ledare som föreningen nu behöver rekrytera till damsektionen, avslutar Söderlund.

Lämna ett svar