EHF klara seriesegrare!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF P19 spikade seriesegern genom att bortabesegra IK Bolton i sista omgången.

Det blev dock en jämn inledning där EHF hade 3-3 efter dryga fem minuter spelat, mycket tack vare en spelsugen Elliott Ryderdahl som då gjort alla lagets mål. Bolton sprattlade med till 11,53 spelat och 6-7. Då gör EHF ett litet ryck med 3-0 och ledning 10-6.

Det rinner sedan iväg till en 7 bollarsledning för EHF som i det läget ser ut att springa hem matchen redan innan halvtidsvilan, men hemmalaget sprattlar till i slutskedet och reducerar två gånger om vilket gav 12-17 i halvtid.

I den andra halvleken så sätter EHF lite högre tempo i spelet och då blir det kämpigt för Bolton. Med dryga 10 spelat av den andra halvleken så skiljer det hela 9 bolla och Bolton tar en timeout. Det hjälpte inte då EHF var för bra och vinner tillslut med hela 13 bollar och spikar därmed seriesegern.

– Vi tog tag i matchen direkt och Bolton hade väl egentligen inte så mycket att sätt emot. Vi fick utrymme att testa lite nya saker inför USM utan att tumma på kvalitén, dessutom innebar ju segern att vi vinner Juniorserien vilket var ett av våra mål denna säsong, säger EHF-tränaren Anders Skogäng.

IK Bolton – Enköpings HF 19-32 (15-12)

Målskyttar EHF: Anton Lindblom 10, Elliott Ryderdahl 6, Filip Eriksson 4, Max Rydstedt 3, Erik Widén 3, Filip Tapper 3, Anton Segersten 2, John Lagö.

Utvisningar: 1x2min – 2x2min

Publik: 60

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar