EHF lånar ut till Allsvenskan!

Foto: Kent Lundqvist

Handboll: Herrarna i Enköpings HF lånar ut Filip Tapper till Allsvenska Skånela IF.

Enköpings HF och Skånela IF har kommit överens om en utlåning av Enköpings duktiga spelare Filip Tapper. Filip anslöt till truppen i går och han tränar fullt ut med herrlaget från och med denna vecka. Han kommer att fightas om en plats i matchtruppen på högersidan redan den kommande helgen när Skånela möter Kärra HF hemma i Vikingahallen.

Bild: SIF

– Ah de ringde och hörde sig för (skada/sjukdom på egen högersida). Det rör sig om ett lån tillfälligt som vi kan återkalla så fort vi får besked om eget spel. Och eftersom vi ändå kör barmark/’försäsong 2.0’, så tänker vi att det är bra för såväl Filip själv, som för oss senare, att han får den här möjligheten, berättar EHF-tränaren Rickard Bäcklin.

Hur ser det ut med spel i den egna serien, när kommer nästa besked och beslut?

– Vi får ju ett första besked om var allt tar vägen nu på onsdag den 13/1, så får vi se därefter, avslutar Bäcklin.

Filip själv ser det som en utmaning och en bra chans att hålla igång spelet med boll.

– Jag tycker det ska bli jättekul att få börja träna med boll igen och få möjlighet att träna för att spela match. Det jag hoppas på är framförallt på en fortsatt utveckling i en miljö med hög konkurrens och därefter komma tillbaka till Enköping i bra form. Tills när div.1 serien eventuellt drar igång igen.

Lämna ett svar