EHF övertygade!

BHK lätt byte för EHF! Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF är fortsatt med i jakten på seriesegern efter en övertygande seger i Herrtvåan borta mot ett skuggande Borlänge.

– Som du säger en övertygande seger, som matchen blev borde vi fått med oss några mål till, medger EHF-tränaren Anders Skogäng.

Det blev en snål och tight första halvlek där hemmalaget öppnar optimistiskt med att göra 2-0. EHF vaknar sedan till och gör 0-3 på hemmalaget. Ledningen med 3-2 ökar sedan efter en bra sekvens för EHF till hela 9-3. Det är en 6 bollarsledning som blir till 5 bollar i halvlek med ynka 11-6 som resultat.

EHF kör matchen tidigt i den andra halvleken då man ganska omgående går fram till ledning med 17-9. Med ställningen 24-14 till EHF går matchen lite i stå och tvingar både hemmalaget och bortalaget till tagna timeout. Avslutningen blir ingen målkavalkad, men EHF gör det man skall och vinner tillslut med 10 bollar.

– Avgörande är försvarsspelet med bara 6 bakåt i första halvlek och samarbetet med Harald (Stare) i mål som gör riktigt bra match, med det får vi springa med dem och när bytena börja komma är vår bänk mycket bredare. I andra spelar Borlänge uteslutande 7-6 vilket gör att de får ner tempot matchen, men skön seger och vi behåller vårat läge i serien, avslutar Skogäng.

Borlänge HK vs Enköpings HF 18-28 (6-11)

Mål, EHF: Mattias Johansson 8, Filip Tapper 6, Joel Eneroth- Ädel 4, Max Rydstedt 4, Anton Lindblom 3, Erik Widén, Adam Skogäng, Fredrik Salovaara.

Utvisningar: 4x2min – 0x2min
Publik: 138

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar