EHF pressade AIK?

EHF var en nagel i ögat på AIK. Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings HF pressade men orkade inte vinna hemma i Damettans 20:e omgång mot AIK.

EHF svarade för säsongens bästa match då man visade upp ett spel vi inte sett tidigare, men det räckte inte hela vägen.

– Kan inte svara för det, men under min tid så är det så. Det såg i långa stunder bra ut och vi spelar bra handboll i alla spelen, men framför allt står vi bra bakåt och har en bra målvakt, berömmer EHF-tränaren Kent Söderlund.

Att det var EHF med 0 poäng på kontot mot AIK som spelat in 19 poäng och vunnit 9 matcher syntes inte i spelet. Det var en helt jämn match från start till mål. Det startar tillknäppt med två bra lag defensivt och det första målet faller inte förrän det är spelet 3,02 då AIK tar ledningen.

Foto: Kent Lundqvist

Så fortsätter det hela första halvlek fram till det är spelat dryga 23 minuter och ledning för AIK med 10-9. Då blixtrar EHF till med riktigt bra spel och vänder på matchen med att göra 3-0 på gästerna.

Foto: Kent Lundqvist

EHF har verkligen AIK i gungning i det här skedet, men gästerna lyckas ändå hålla stången vilket ger ledning med endast 12-11 för hemmalaget i halvtid.

Foto: Kent Lundqvist

– En bra halvlek av oss där vi sätter spelen bra och borde nog ha varit i ledning med ett par bollar till med tanke på hur vi sätter upp spelen och skapar lägen, berömmer Söderlund.

Foto: Kent Lundqvist

Inledningen av den andra halvleken skulle få ett matchavgörande. EHF spelar fortsatt bra och har AIK på gaffeln. Ledning 13-12 och hemmalaget får straff och AIK en spelare utvisad. Alice Askebro sätter straffen.

Foto: Kent Lundqvist

Men sedan kommer en sekvens i spel sex mot fem som inte är bra och gör att AIK får det flyt man behöver för att ta över matchen. AIK gör 3-0 på hemmalaget och kopplar greppet.

Foto: Kent Lundqvist

Nu blir det påtagligt att EHF inte har den grundläggande fysiken för att vinna matchen, spelet och viljan fanns, men hjärta och lunga fanns tyvärr inte när det skulle avgöras. AIK kan göra ett avgörande ryck fram till ledning med 21-17 och det var en marginal på 4 bollar som stod sig fram till slutsignalen.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, vi får lida för att vi inte är på topp gällande fysiken. Det som dock är glädjande är att vi hela tiden utvecklas i spelet och kommer allt närmare en seger, summerar EHF-tränaren.

Enköpings HF – AIK 20-24 (12-11)

Målen,
EHF: Vendela Tapper 5, Alice Askebro 4, Therese Lundström 4, Elin Berggren 3, Maia Nysten 3, Kajasa Pihl.
AIK: Jenny Raappana 7, Linnea Lindh 5, Emilia Holmström 3, Lisa Furtenbach 3, Nora Östholm 2, Sarah Fransson 2, Ella Sjöberg, Wilma Othberg.

Räddningar:
EHF: 19 (12) 44,2 %
AIK: 17 (9) 46 %

Publik: 102

Spelarbetyg EHF:


Elin Bergsten


Therese Lundström


Vendela Tapper

Damer div.1 >>>

Lämna ett svar