EHF sprang hem premiären!

Foto: Kent Lundqvist

Damtrean: Damerna i Enköpings HF hade inga problem att vinna premiären borta mot HF Rimbo.

– ja, det var en skön start. Nyckeln i premiären var helt klart att vi försökte springa handboll i 60 minuter, konstaterar EHF-tränaren Tomas Wigh.

Premiären borta var ganska snart över då EHF var numret större i det mesta mot hemmalaget HFR. Redan med knappa 10 minuter spelat så var det ledning med 5 bollar för EHF. Den ledningen skulle bara öka allt eftersom och när lagen går till halvtidsvila så var det ledning med klara 17-7.

– Vi får utdelning på de styrda spel vi valde att spela, de olika varianterna av övertalsspel fungerade skapligt.

I andra halvlek så blir det en liknande matchbild. Med 10:e spelat var det 15 bollar upp för EHF och den ledningen var fortsatt accelererande. Imponerande att EHF inte släpper på gasen någonstans och springer hem en komfortabel 20 bollars seger i premiären som nykomlingar i Damtrean.

– Våra 1:or/kanter får ett antal lägen på sina otaliga fas1 löpningar vilket är kul. Vi tar oss även till väldigt bra fas2 lägen. Vi sätter inte allt vi ska men, tendenserna & viljan finns där vilket är huvudsaken så tidigt på säsongen, säger Wigh som summerar:

– Samtliga spelare får godkänt av mig i premiären, kul att Elin Norell tar till vara på de minuterna (knappa 20) hon fick med bla. en straffräddning. Vi tar med oss det goda, rättar till det som bör rättas till & ställer in siktet på nästa motståndare.

HF Rimbo – Enköpings HF 14–34 (7-17)

Målskyttar EHF: Lisa Jansson 6, Lovisa Wigh 5, Amelie Tapper 5, Wilma Maurd 4, Josefin Åkerblom 4, Hanna Karlsson 3, Jennifer Hagman 2, Agnes Åkerman 2, Saga Walgeborg 2, Nora Sagström.

Utvisningar: 3x2min – 2x2min
Publik: 40

Lämna ett svar