EHF studsade tillbaka!

Joel Eneroth Ädel var ett defensivt monster i matchen mot IFK. Foto: Kent Lundqvist

Det var lite av finalkaraktär när Enköpings HF tog emot IFK Nyköping i Herrettans 10:e omgång.

Det blev en match mellan EHF och IFK som kom att bli lite av finalkaraktär med mycket känslor och kamp. Det bjöds också på stundtals bra handboll. Inledningen blev tight med två vassa försvar, men man tog dåligt betalt och det var bara 0-1 efter fem spelade minuter.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, jag är lite besviken på att vi inte har bättre utdelning på vårt defensiva spel som var bra inledningsvis och vi skapade lägen, konstaterar EHF-tränaren Anders Skogäng.

IFK som matchen igenom låg på gränsen till det tillåtna drar på sig en dubbelutvisning vid ställningen 2-3, men den spelformen var inte hemmalagets bästa gren denna dag och det hela slutar 2-2. EHF höjde sig dock och är i ledning med 7-4 med dryga kvarten spelad.

Foto: Kent Lundqvist

Det fortsätter att vara tight och IFK får slita ont för att försvara sig då man för dagen inte har många räddningar av sina burväktare. Med 20 minuter spelat så var det 9-7 och IFK hade då bara 1 räddning vilket vittnar om jobbet IFK gör defensivt.

Foto: Kent Lundqvist

När lagen går till halvtidsvila så är det fortsatt EHF i ledning med två bollar 14-12, men känslan är att IFK går på knäna.

Foto: Kent Lundqvist

Inledningen av den andra halvleken får en olycklig start. Max Rydstedt kommer i ett bra läge men missar och landar olyckligt vilket gör att ha får lämna matchen med en befarad knäskada.

Foto: Kent Lundqvist

EHF trampar nu tålmodigt på och trycker upp tempot mot ett slitet IFK. Det ger också sakta men säkert ett stabilt övertag i matchen och med 10 minuter spelat var greppet kopplat. Filip Eriksson som kom in i matchen i det här skedet blev nådastöten för gästerna som fick se virvelvinden göra 21-15 och 23-16.

Foto: Kent Lundqvist

När sedan EHF stänger ned IFKs offensiv med försvarsresen Joel Eneroth Ädel i spetsen och Anton Lindblom dundrar in fyra raka mål så var matchen över.

Foto: Kent Lundqvist

EHF kunde sedan kontrollera händelserna och ett IFK som fick total soppatorsk under den sista delen av matchen fick till slut se sig besegrade med hela 14 bollar.

Foto: Kent Lundqvist

– Kul att se Filip komma in här i andra och leverera som han kan och det ger oss den kraft vi behövde för att avgöra matchen, han är verkligen en framtidsman. Känslan var att vi kunde går runt på fler spelare och att vi tack vare det skulle få det avgörande rycket och så blev det, konstaterar EHF-tränaren.

Ni har skaffat er ett gynnsamt utgångsläge som nykomlingar i serien och har nu bra häng på en kvalplats uppåt, vinst i sista omgången av första halvan hemma mot Mantorp och det kan vara kvalplats när ni vänder.

– Det ser bra ut och vi ser ljust på fortsättningen då vi hoppas och tror på att vi skall vara bättre under den andra halvan av serien om vi fortsätter att jobba som vi gör nu i träning, avslutar Skogäng.

Enköping HF – IFK Nyköping 36-22 (14-12)

Målen,
EHF: Viktor Berg Von Linde 8, Anton Lindblom 8, Filip Tapper 5, Filip Eriksson 3, Ludvig Ahlqvist 3, Adam Skogäng 3, Mattias Johansson 2, Gustav Odeheim, Fredrik Salovaara, Joel Eneroth Ädel, Anton Segersten.
IFK: Olle Röken 7, Jacob Edlund 3, Johan Karlsson 3, Martin Pettersson 2, Lucas Edlund 2, Christopher Wålinder 2, Olle Gustafsson 2, Lucas Carman.

Räddningar:
EHF: 17 (8) 43,6 %
HKE: 9 (2) 20 %

Utvisningar; EHF: 3×2 min. IFK: 7x2min.

Publik: 283

Spelarbetyg EHF:


Joel Eneroth Ädel


Filip Tapper


Hampus Wallin/Anton Lindblom

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar