EHF tillbaka i finrummet!

EHF jublande glada efter att div.1 kontraktet var klart. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF övertygade och var starkast även i den andra kvalmatchen mot Kungsängens SK och är därmed klara för div.1.

– En så skön känsla att vi klarade ut det här och så här direkt efter matchen så är det också en rättvis seger och avancemang, säger EHF-tränaren Anders Skogäng efter slutsignalen.

Matchen blev trevande inledningsvis där det var två lag som stod bra defensivt och gjorde det svårt för varandra att hitta rätt offensivt.

Foto: Kent Lundqvist

Det var KSK som var i ledning efter fem minuter spelat, men bara med 1-0. EHF öppnade målskyttet med 5,30 spela då Fredrik Salovaara kvitterar till 1-1 med ett riktigt cirkusnummer.

Foto: Kent Lundqvist

EHF fick sedan lite mer att säga till om i det offensiva spelet och hittade lösningar. Det gav också en ledning med 4-2 efter 10 minuter.

Foto: Kent Lundqvist

Nu var känslan att EHF tar över kommandot i matchen mot ett KSK som får slita ont för att hänga med. Hemmalaget går ut och lägger en punktmarkering på Anton Lindblom, men det får inte någon vidare effekt.

Foto: Kent Lundqvist

EHF kommer in en slarvig sekvens och det straffar KSK med att gå ikapp och kvitterar till 5-5. Då tar kapten Adam Skogäng tag i spelet och ser till att EHF återtar kommandot med två snabba mål.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalaget tar då en timeout som bli föga effektfull för istället är det EHF som gör ett ryck och leder med 9-6 och bränner dessutom ett par bra lägen. Det är en trebollarsledning (14-11) som EHF behåller in i halvtidsvilan och det med mersmak mot ett KSK som är skakade.

Foto: Kent Lundqvist

EHF kommer ut till den andra halvleken utan Anton Lindblom som olika anledningar inte kommer till spel under de första 10 minuterna. Då vänder KSK på matchen och leder med 18-16 med kvarten spelad.

Foto: Kent Lundqvist

Då kommer en mycket avgörande sekvens i matchen. KSK får ett friläge på kontring och EHF målvakten Hampus Wallin svarar för en högoktanig räddning och EHF kan i stället göra 18-17 genom Anton och 18-18 genom en grymt bra Filip Tapper.

Foto: Kent Lundqvist

Då tilldöms KSK en straff och Simon Andersson går fram för andra gången i matchen för att slå straffen, men Wallin räddar och EHF dundrar in 18-19 genom Anton och man hade återtagit ledningen.

Foto: Kent Lundqvist

EHF trycker sedan på och springer ifrån till 19-22 då KSK får en chans att ta sig in i matchen igen då man tilldöms en ny straff. Nu var det Joakim Van Leeuwen som fick förtroendet, men även denna straff räddar Wallin.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag hade en mycket bra känsla inför straffarna och frilägesräddningen fick igång laget igen, det kändes riktigt bra, berättar Wallin.

Efter det så var det egentligen inget snack. EHF var starkast och kunde springa hem matchen. Segern skrivs tillslut till hela 30-22 och när slutsignalen ljuder så bryter ett gigantiskt jubel ut på både spelare och den stora tillresta EHF publiken.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag vet inte vad jag skall säga, men det här är så skönt, säger EHF-tränaren. Det är så stort av killarna som återigen visar att dem är bäst när det gäller.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi hade en plan för hur vi ville genomför den här matchen och bortsett från inledningen av den andra halvleken så svarar killarna upp till 100 % på den planen. Det är många faktorer som avgör, men det stora är att killarna är så bra och kliver fram när det skall avgöras.

Lagkapten Adam Skogäng var en av de tongivande i matchen och gjorde kanske sin bästa match.

Foto: Kent Lundqvist

– Så otroligt skönt att vi löser det här. Vi har fått in 01:orna till den här säsongen och vilka vinnarskallar vi få in. Det är en lagseger och alla bidrar, det är så kul att få spela med dessa killar och vi är värda det här efter en lång och bra säsong.

Målvakten Hampus Wallin instämmer.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi är så bra när det gäller och det här känns så bra och rättvist. Vi var det bättre laget över 60 minuter idag och känslan är att vi var starkare i alla spelen. Även om vi inte vet hur vi skall fira det här, så skall vi fia och njuta på något sätt, skrattar en av matchhjältarna.

Matchens lirare – igen var Anton Lindblom som var nöjd med sitt EHF.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi är så kyliga i alla lägen och vi slutar inte tro på det vi gör bara för vi har en dipp matchen. Vi var starkast och vann för att vi är ett lag som krigar för varandra hela vägen, jublar Anton efter matchen.

I KSK var man stora i förlusten, men ändå besvikna.

Foto: Kent Lundqvist

– De orkade mer. Hade större kollektivt fokus. Vi har en plan som vi inte orkar genomföra hela vägen. Det är lite för nära för stor analys men det är bara konstatera att vi förlorar mot ett bra lag. De trycker oss långt ifrån målet i sin defensiv och vi kommer inte åt dem på samma sätt och sen är de ju duktiga på att ställa om. Det är de stora bitarna. Det är bara lyckönska det välutbildade unga laget. Stor besvikelse såklart. Glad att vi är stora i besvikelse och förlust. Det är ändå derby och risken fanns alltid att det skulle bli långt mycket grinigare. Det hedrar mina killar och är bra i längden för alla relationer, säger KSK-tränaren Rickard Bäcklin.

Fler bilder från matchen publiceras under dagen på vår Facebooksida.

Se matchen här >>>

Kungsängens SK – Enköpings HF 22-30 (11-14)

Målen,
EHF: Anton Lindblom 11, Mattias Johansson 4, Filip Tapper 4, Adam Skogäng 3, Joel Eneroth-Ädel 3, Max Österman 2, Fredrik Salovaara 2, Max Rydstedt.
KSK: Dan Höglund 8, Oskar Eriksson 3, Adam Lindblom 3, Joakim Van Leeuwen 3, Simon Andersson 2, Anton Selander, Markus Kvarnefalk, Adam Rahali, Felix Bergendorff.

Räddningar:
EHF: 19 (11) 46,3 %
KSK: 10 (4) 25 %

Spelarbetyg EHF:


EHF

Utvisningar: 3x2min – 2x2min
Publik: 350

One Response to EHF tillbaka i finrummet!

  • Gratulerar EHF!

    Roligt att ni klarat av att komma tillbaka till Div 1 efter bara en säsong. Det blir spännade att följa er utveckling under den kommande säsongen.

Lämna ett svar