EHF vann toppmötet!

Viktor Berg Von Linde 12 målsskytt. Foto: Kent Lundqvist

Herrettan: Enköpings HF övertygade i hemmapremiär mot det tippade topplaget Boden.

– Matchen var bra. En jämn historia länge, och en riktigt kul match att coacha i, där vi fick utdelning sista 10’ på i sommar nedlagt jobb, menar EHF-tränaren Rickard Bäcklin.

Vad fäller avgörandet till slut?

– Vår fysik hjälper oss rent fysiskt att orka jobba klart alla försvarsspel, driva rätt spelval offensivt – men framförallt har vi huvudet med oss när det är ’crunch-time’.

Det hjälpte inte gästande Boden hur de än försökte förändra offensivt, EHF hade svaren.

– Vi spelar egentligen hela matchen bra försvarsspel. Ett försvarsspel som vi förändrar flera gånger då Boden är föränderliga i vad man pysslar med i offensiven (flyttar runt spelare, jobbar med 7/6-spel) och jag är glad att vi har verktyg, och som sagt fysik, nog att vara adaptiva och kunna anpassa, och orka stå emot.

Offensivt hittade EHF rätt mot ett offensivt Bodenförsvar.

– Offensivt är vi på nytt uppfinningsrika och jobbar över stora ytor och hela banan, vilket vi pratat om, särskilt i denna match då Boden går 3-2-1 defensivt.

Det var jämnt i matchen mest hela tiden, men med EHF konstant i förarsätet. 15-14 i halvtid för hemmalaget och sedan följde lagen åt till 24-23 då gör EHF ett ryck och är i ledning med 29-25 med knappa 10 minuter kvar att spela av toppmötet.

Boden ger dock inte upp matchen och försöker allt för att få liv i matchen igen, men närmare än 32-30 kommer inte gästerna. EHF kan hålla undan och vinna rättvist.

– Sista minuterna gör de flera försvarsförändringar (4-2, man-man t.ex), men det gynnar snarare oss som har speed och bolltrygga spelare. Vi har också fler utvisningar än dem och i de momenten är vi riktigt bra, vilket också hjälper oss idag, säger EHF-tränaren som summerar:

– Vi har mer att hämta i omställningsspelen, men att säga att man är annat än mycket nöjd med att kampa ner ett lag med de ambitionerna, som precis ramlat ur Allsvenskan, vore såklart nästan tjänstefel. De vi har i spel ska ha all heder, men såklart måste Viktor Berg von Linde nämnas lite grann, han gör 12 mål idag! Nu väntar Tumba borta nästa helg, en minst lika stor utmaning – det blir kul att ’gå till jobbet’ i veckan och börja förbereda


Enköpings HF – Bodens BK HF 34-31 (15-14)

Målskyttar EHF: Viktor Berg Von Linde 12, Filip Tapper 5, Mattias Johansson 5, Adam Skogäng 3, Gustav Odeheim 3, Joel Eneroth Ädel 2, Albin Sköld.

Utvisningar: 4×2 min – 2x2min.
Publik: 50

Lämna ett svar