EHF vidare i JSM.

Amelie Tapper starkt bidragande till avancemanget. Foto: Kent Lundqvist

F18 i Enköpings HF är vidare till steg 3 i JSM efter tre raka segrar och gruppseger.

EHF som under lördagen vann nyckelmatchen mot LIF Lindesberg kunde ge sig ett bra utgångsläge för avancemang om man i söndagens första match vann mot Härnösands HK.

Det var två lag som stod bra i det defensiva under de första fem minuterna av matchen och det vara ”bara” tre gjorda mål fördelade 2-1.

Foto: Kent Lundqvist

Det var dock en ganska lätt försvarat i matchen då K6 i lagen var bedrövligt statiska och deltagande var lika med noll vilket gjorde att allt spel landade i knät på 9m spelet. Det gjorde att det fortsatt var målsnålt efter 15 spelade minuter med likaläge fyra.

Foto: Kent Lundqvist

Då får EHF hel plötsligt bättre fart i det offensiva spelet och det mycket tack vare m6:an Jennifer Hagman som kommer in och visar vägen gällande deltagandet i spelet utan boll. Vips så var det 9-5 där Hagman själv dunkade in hemmalagets nionde mål.

Foto: Kent Lundqvist

Innan halvleken var slut så hade gästande HHK reducerat och lagen går till vila med ställningen 9-6.

Foto: Kent Lundqvist

Inledningen av den andra halvleken får EHF starta med en spelare mindre på planen och det straffar HHK effektivt med att gå fram till underläge 8-9 innan Sandra Åkerman gör 10-8 och Vendela Tapper dunkar in 11-8 på en kontring, greppet var kopplat.

Foto: Kent Lundqvist

Vid ställningen 13-10 kommer en av två matchavgörande sekvenser. HHK har ett friläge som hemmamålvakten-Elin Norell räddar och istället så gör hemmalaget 14-10 genom Vendela Tapper.  Samma händer vid ställningen 15-13 där HHK skjuter i ribban och istället gör Amelie Tapper 16-13.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så orkar inte HHK att komma tillbaka igen och EHF kan hålla undan och vinna matchen.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var egentligen ingen bra match av oss där vi är för passiva i spelet och har alldeles för mycket tekniska fel. Starkt av oss att ändå kriga till oss den här segern och nu talar mycket för ett avancemang, säger EHF-tränaren Kent Söderlund.

Den efter följande matchen mellan Tumba och Lindesberg skulle avgöra om det skulle vara klart innan sista gruppspelsmatchen. Om Tumba vann så skulle det vara klart och de vann med klara 26-12 vilket gjorde den sista gruppspelsmatchen viktig för en bra lottning i steg 3 där gruppsegrarna får en lättare väg.

Efter en jämn första halvlek men underläge 7-8 så fick EHF träff ordentligt i den andra. Med ett riktigt bra spel så stod man till slut som segrare med hela 23-15 och är därmed gruppvinnare.

Foto: Håkan Hagman

– Vi får i stort sett allt att stämma och väldigt få tekniska fel. Vi gör vårt jobb och spelar det spel vi bestämde innan, samt att vi kom med både fart och rörelse. Vi stängde bra i försvaret och mycket bra MV-spel.

– Det har varit en bra helg med bra motstånd och spelarna har vuxit med uppgiften och avslutar helgen på bästa sätt, avslutar EHF-tränaren Kent Söderlund.

Enköpings HF – Härnösands HK 17-13 (9-6)

Målskyttar,
EHF: Amelie Tapper 4, Vendela Tapper 3, Sandra Åkerman 2, Jennifer Hagman 2, Agnes Åkerman 2, Elin Isberg 2, Nora Sagström, Josefin Åkerblom.
HHK: Emelie Nordin 3, Elin Norlander 3, Ellen Viberg 2, Johanna Nilsson 2, Alicia Höglund, Maja Erlandsson, Emma Skoglund.

Utvisningar: 3x2min – 2x2min
Publik:
75

Spelarbetyg EHF:


Amelie Tapper


Jennifer Hagman


Vendela Tapper/Elin Norell

Enköpings HF – IFK Tumba 23-15 (7-8)

Målskyttar EHF: Amelie Tapper 10, Agnes Åkerman 5, Vendela Tapper 2, Lovisa Wigh 2, Wilja Lawton 2, Sandra Åkerman, Elin Isberg.

Utvisningar: 2x2min – 1x2min
Publik:
164

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar