EHF vidare i kvalet!

Joel Eneroth-Ädel som vanligt i förgrunden när det hettar till. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings HF vann den tredje och helt avgörande kvalrysaren hemma mot Lidingö SK efter ett sent avgörande.

Det var ingen stor match av oss men det var en skön seger som tar oss vidare i kvalspelet, säger EHF-tränaren Anders Skogäng efter slutsignalen.

Foto: Kent Lundqvist

Det blev ingen stor handbollsmatch, men det blev en kvalrysare som innehöll allt man kan önska med mycket känslor, kamp och ett spännande avgörande.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen startar trevande från båda lagen som är påtagligt tagna av stundens allvar. Det första målet faller inte fören det är 2,30 spelat av matchen. Det är framför allt det offensiva spelet som inte fungerar för något av lagen som kommer till få bra avslutslägen och det är 1-1 efter 5 minuter.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle fortsätta och det blir mer en kamp om vilket lag som först skulle få ordning på det offensiva spelet. Bakåt står lagen bra, men blir i ärlighetens namn inte riktigt prövade.

Foto: Kent Lundqvist

Det är dock LSK som sitter i förarsätet och är något mål före mest hela tiden och det gör att EHF ser stressade ut och tar en hel del dåliga beslut som också ser till att man är i underläge 12-13 i halvtid.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi får det inte att flyta med våra spelföljder i den första halvleken och kommer inte till som vi vill i det offensiva spelet, medger Skogäng.

I den andra halvleken så startar EHF tydligt och har 14-14 med fem minuter spelat, men sedan går det i stå och LSK lyckas samtidigt med det mesta. Det är rättvist ledning för gästerna 18-15 när det är 8,25 spelat och då tar EHF en bra timeout.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi behövde samla mod och vi talade om att tro på det vi gör och sätta spelen som vi vill med variation mellan breda och smala attacker för att hitta hålen, berättar Skogäng.

Det gav svar kan man säga. Med en bra höjd i det defensiva där hemmamålvakten Hampus Wallin som så här långt bara hade 1 räddning i halvleken får nu bra träff.

Foto: Kent Lundqvist

Med ett par bra räddningar ger det EHF det påslag i spelet som hemmalaget behövde och ganska omgående dunkar Fredrik Salovaara in 18-18.

Foto: Kent Lundqvist

Nu tippade matchen över till EHF som skaffade sig en ledning med 22-19 efter ett par mycket avgörande mål av hemmalagets mest tongivande spelare Anton Lindblom och Filip Tapper.

Foto: Kent Lundqvist

Det var en tremålsledning som stod sig till det var fem minuter kvar att spela av kvalrysaren och LSK tar en timeout. LSK försöker med att spela 7 mot 6 offensivt för att komma tillbaka i matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Det ger den effekten att man reducerar till 23-25 och 24-26 med knappa minuten kvar och då tar EHF timeout.

Foto: Kent Lundqvist

Ett bra ställt anfall avslutas med att Max Rydstedt fastställer slutresultat med att göra 27-24.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är fantastisk vad det här laget har förmågan att kliva fram i ansvar och höja sig i prestationen när det drar ihop sig, det avgör tillslut den här kampen, berömmer Skogäng.

Enköpings HF – Lidingö SK 27-24 (12-13)

Målen,
EHF: Anton Lindblom 8, Filip Tapper 6, Max Österman 3, Joel Eneroth-Ädel 2, Max Rydstedt 2, Pontus Ramström 2, Fredrik Salovaara 2, Mattias Johansson, Adam Skogäng.
LSK: Oskar Nilsson 6, Jonathan Jakobsson 4, Patrik Pettersson 4, Viktor Hellerud 4, Theodor Qvennerstedt 2, Daniel Espling 2, David Wallen, Rasmus Broman.

Räddningar:
EHF: 15 (6) 38,4 %
LSK: 12 (7) 30,7 %

Spelarbetyg EHF:


Anton Lindblom


Filip Tapper


Joel Eneroth-Ädel

Utvisningar: 2x2min – 0x2min
Publik: Fullsatt

Slutkvalet spelas mot tabellnian i div.1 som är Kungsängens SK och spelas hemma söndag den 7/4 och borta lördag den 13/4 och en eventuell 3:e och avgörande match torsdagen den 18/4 i Kungsängen.

Lämna ett svar