EHF vidare till steg 3 i SM!

Foto: Privat

Enköpings HF F16 svarade för en bra insats och prestation när dem i helgen tog sig vidare till steg 3 i SM spelet.

EHF fick en bra start på gruppspelet då man i första matchen ställdes mot arrangörsklubben Örebro SK i Örebro Arena. Efter en ganska jämn första halvlek och ledning för EHF med 10-7 sprang laget ifrån ÖSK i andra och vann med hela 21-13.

I den andra matchen ställdes EHF emot Skåre HK och det var en nyckelmatch då motståndarna förlorat sin första match mot Skuru IK och vid vinst skulle avancemanget säkras.

EHF får lite av en mardrömsstart och hamnar omgående i ett 0-3 underläge. Det jagar man dock snabbt i kapp och är med knappa 20 minuter spelat i ledning med 6-4. Det är en tvåmålsledning man behåller in i halvtidsvilan. Andra halvlek startar även den svagt av EHF som får se SHK gå ikapp och förbi efter knapp 7 minuter spelat. Duktige skytten Vendela Tapper kliver då fram och skjuter EHF tillbaka i ledning och sedan är det EHF som leder hela vägen och vinner med 18-16 vilket betyder att den är klara för steg 3.

– Jättekul med avancemang redan efter två spelade matcher. Åter i SM-laget var Vendela Tapper & Sandra Åkerman vilket lyfte laget rejält. Att man utvecklats under tiden i Bålsta råder det inga som helst tvivel om. Dem lyfte med sin inställning även flera av spelarna runt omkring sig, Med riktigt bra starter från v9 fick t ex Saga Walgeborg fritt blås från h9 via bra bolltempo från bägge m9:orna, berättar tränare Tomas Wigh.

Den sista matchen mot Skuru IK är betydelselös vilket också återspeglar sig på matchen. Det är helt jämnt fram till halvtidsvilan där Skuru leder med 12-11. I den andra halvleken blir det påtagligt att motivationen inte riktigt är på plats och Skuru kan springa ifrån och vinna med 27-19.

– Alla har under helgen höjt sig ett snäpp i defensiven. Finns fortfarande massor att jobba med gällande omställningsspelen / fasspelen & det uppställda anfallsspelet men, med en liten trupp kräver det att alla tränar för att det ska utvecklas och så har det inte varit tom idag, menar Tomas.

Vad kommer krävas inför steg 3 för att ha chans till vidarespel?

– Nu tror jag att insikterna om vad som krävs för att lyfta lagets kapacitet börjar landa i de flestas medvetande vilket i sin tur bör ge högre närvaro på alla fötter & händer vilket är ett måste inför steg 3. Avslutningsvis, en jättekul helg med bra lagmoral & god stämning i truppen. Steg3, smakar bra i munnen, avslutar Tomas

Målskyttar EHF: Saga Walgeborg 18, Vendela Tapper 17, Elin Palm 6, Nora Sagström 5, Alicia Leidebrant 5, Lisa Jansson 3, Sandra Åkerman 3, Lovisa Wigh.

Alla resultat & tabell >>>

Lämna ett svar