EIBK behöver vinna!

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings IBK som jagar en kvalplats till div.1 behöver vinna sin sista match i grundserien hemma mot obesegrade tabellettan Björklinge BK.

Hur har veckans uppladdning varit?

– Vi har fortfarande många sjuka och ställde därför in ett pass i veckan, och har kört två pass. Gårdagens träning var mycket bra och nästan alla är friska nu till helgen, berättar EIBK-tränaren Kaj Söder.

Vad vill du se i spelet?

– Att vi gör det vi är bra på och med rätt inställning.

Vad kommer krävas för seger?

– Som vanligt gäller det att ha inställning, vilket vi saknat de senaste matcherna. Försvarsspelet blir viktigt, där måste vi höja oss. Vi är grymt taggade på att få visa vad laget kan prestera. De senaste två matcherna har vi inte gjort det. Det finns inte många matcher som slår det här 😉Serieavslutning mot serien bästa lag. Rolig utmaning, avslutar Söder.

Andersson vs Andersson!
Det blir även en match i matchen mellan seriens två poängdrottningar Ida Andersson-Weidenberg (40p) och i hemmalaget är Louise Andersson (40p).

– Jag känner mig faktiskt inte så jätte fokuserad på det, klart det skulle vara kul att göra fler poäng och vinna poängligan, men nu i slutet har det inte blivit så mycket från mig för att det har varit mycket fokus på det samt att jag har känt den pressen och då kommer det inte naturligt… Hon (Ida) har gjort många poäng nu i slutet plus att Björklinge ska spela en match till efter den här. Just nu är jag mest fokuserad på att jag vill vinna matchen och då hoppas jag att jag kan bidra med några poäng såklart! Men mest skulle det vara kul att vara det första laget som vinner över Björklinge och det ska vi göra allt för att det ska hända, menar Louise.

Sagt om motståndet:
Tabelletta och klara seriesegrare med två omgångar kvar att spela. Har så här långt in på säsongen inte förlorat en enda match. Seriens poängdrottning Ida Andersson-Weidenberg spelar i laget.

Senaste resultat:
BBK vs EIBK 5-5 (3-1,1-2,1-2)
Läs mer om den matchen här >>>

Nyheter i truppen:
Det blir det. Vi kan inte bete oss på samma sätt som förra matchen, då kommer vi bli slaktade, så ändringar behövs, menar EIBK-tränaren.

Matchfakta:
EIBK vs BBK, Dam div.2, omg:14.
16:00 S:t Ilianshallen.

Damtvåan >>>

Lämna ett svar