EIBK föll mot tabellettan.

Foto: Kent Lundqvist

Den riktiga tändningen var inte på plats när EIBK tog emot tabellettan Arlanda hemma i damtreans 16:e omgång.

– Det kändes som att det saknades något som tände till i laget, konstaterar EIBK-tränaren Benney Brundell.

Första perioden var EIBK med och höll jämna steg med gästande Arlanda. Chanser skapades åt båda håll, men två bra målvakter höll siffrorna nere. Arlanda skulle dock vinna den första perioden med 1-0 efter att Matilda Holmlund överlistat hemmakeepern – Jennie Larsson.

I mellanakten är det gästerna som kommer ut med högst intensitet och gör omgående 0-2 genom Cia Håkansson.

– Tyvärr blir vi lite ställda då inget riktigt stämmer, det kändes lite rörigt i spelet, medger Brundell.

EIBK får chansen att komma in i matchen efter 9 minuter spelat av andra perioden då gästerna drabbas av utvisning, men den chansen tar inte hemmalaget. Istället skulle reduceringen komma med 14,49 spelat av perioden då Paulina Wennerström hittar Elin Dahlberg som gör 1-2.

Istället för ett energipåslag för hemmalaget så kommer istället e dipp. Arlanda gör två mål på två minuter genom Matilda Holmlund och Cia Håkansson innan Matilda Irvebrant grävde fram bollen och trycker in 2-4.

Det går även trögt i början på tredje där gästerna avgör matchen med två mål på åtta minuter, återigen är det Holmlund & Håkansson som målar.

-Där tar vi timeout och får till ett helt annat spel. Skulle vilja säga att vi dominerar sista tio minuterna och snyggar till siffrorna genom fristående Emma Brundell efter ett fint pass från Paulina Wennerström. Varför tar man inte timeout tidigare?? Man tror ju att det ska vända, men men med facit i hand… Om vi spelar som vi kan, då ska vi uppåt i tabellen. Nu är det fyra matcher kvar med närmast en hemmamatch på söndag mot TÖFF/TIERP, summerar EIBK-tränaren

Enköpings IBK U – Arlanda IBK U 3-6 (0-1,2-3,1-2)

Målen EIBK: Matilda Irvebrandt, Elin Dahlberg, Emma Brundell.

Damtrean >>>

Lämna ett svar