EIBK föll överraskande!

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings IBK som jagar en kvalplats till div.1 föll något överraskande borta mot Frötuna IBF i näst sista omgången.

EIBK som ett tag jagade seriesegern jagar en kvalplats till div.1 och laget behövde vinna borta mot tabellfyran Frötuna. Det skulle komma att bli en tight tillställning och bara 1 mål i den första perioden. Det är hemmalagets Anna Lampén som gör 1-0.

I mellanakten så kvitterar EIBK till 1-1 genom Evelina Widberg med dryga fem minuter spelat. EIBK försökte, men den även den här perioden skulle hemmalaget vinna efter att Jennifer Elfstrand gjort 2-1 på straff och Hanna Tossavainen- Kanebjörk tryckt in psykologiska 3-1 precis innan periodvilan.

EIBK jagade kontakt, men istället är det Frötunas Jenny Edlund Nummelin som punkterar matchen med att göra 4-1 i mitten av den tredje och sista perioden. EIBK snyggar till siffrorna genom Ida Nyholm som fastställer slutresultatet till 4-2.

– En riktigt tråkig match och surt att förlora, konstaterar EIBK-tränaren Kaj Söder. Vi var inte alls med i matchen första halvan. Precis som matchen innan. Sedan kom vi igång och skapade en hel del chanser men hade svårt att göra mål. Jag tappade räkningen på alla skott som vi sköt över…. Och vi släppte tyvärr in några enkla mål.

Varför förlorar ni den här så viktiga matchen?

– Vi hade bara 10 utespelare och några som tränat dåligt på sista tiden, så jag tvingades till några formationer som vi aldrig testat. Flera spelare kämpade ändå bra, men som lag kan vi betydligt bättre. Några som gjorde jobbet var Ida Nyholm, Felicia Karlsson och Madeleine Gehlin (spelade forward i sista perioden), avslutar EIBK-tränaren.

Frötuna IBF – Enköpings IBK 4-2 (1-0,2-1,1-1)

Skott: 14-30 (6-6,5-12,3-12)

Målen EIBK: Evelina Widberg, Ida Nyholm.

Utvisningar: 0x2min – 0x2min
Publik: 26

Damtvåan >>>

Lämna ett svar