EIBK gruppsegrare i DM!

Foto: Kent Lundqvist

Innebandy: Efter dubbla segrar säkrade Enköpings IBK gruppsegern i DM.

– I torsdags mötte vi div 2 laget Sigtuna som spelar i stockholmsserien. Dem hade vunnit mot Arlanda som vi spelade 5-5 emot. Så det var en viktig match att vinna då vi ville vinna gruppen, berättar Louise Andersson.

EIBK startar lite trevande, båda målvakterna i lagen gör en bra match och båda håller 0:an första perioden.

– Vi kommer inte riktigt upp i tempo, Sigtuna har ingen klar spelidé som vi kan läsa, det var ett ungt och väldigt tekniskt lag.

I andra perioden är tempot bättre, EIBK får en farlig kontring där de kommer två mot målvakten, Julia Brundell passar Linnea Lindberg i sidled som kan lägga in bollen i öppet mål till 1-0.

– Vi har mycket chanser hela matchen, många frilägen som vi inte sätter och flera i stolpen.

Resultatet står sig perioden ut.

– Känns som vi borde ha varit i ledning med mer.

Den tredje perioden blir en svettig period för EIBK. 1-0 står sig länge och Sigtuna är nära flera gånger, men Felicia Wängberg gör ett grymt jobb i mål. Nästa mål skulle dock bli EIBKs. Emma Carlsson utmanar en försvarare och lobbar över henne och trycker in bollen i mål till 2-0, ett riktigt snyggt mål.

– Tror det var skönt för henne att sätta den då hon hade otroligt mycket farliga skott på mål, men Sigtunas målvakt var superduktig.

Sedan blir det mer nervöst, Sigtuna sätter 1-2 med 1 minut kvar. Efter tekning gör Felicia Karlsson det jättebra och håller i bollen, strax där efter kommer Linnea Lindberg fri mot målvakten, men en Sigtuna spelare hinner ikapp och fäller henne och EIBK tilldöms straff. Den förvaltar Emma Carlsson säkert och sätter 3-1.

– Efter det är matchen slut. Känns riktigt kul att se tjejerna spela så bra, tycker dem var riktigt duktiga, dem spelar sig ur press och har riktigt bra anfallsspel. Alla tjejer gör en riktigt bra match!

Lördagens match var sista matchen i gruppspelet.

– Vi var tvungna att spela lika eller vinst. Vi möter SK Vide som spelar i div.3, vi gick in med inställning att verkligen inte underskatta dem och falla ner i deras tempo och det gjorde vi verkligen inte i första perioden.

EIBK spelade otroligt bra, varje byte gick tjejerna ut och hade tillsynes otroligt roligt, med det blir det att man spelar riktigt bra. Första målet görs av Sissel Wickström som får till ett mycket fint skott i krysset. Efter det så testar Julia Brundell skott från mitten och på returen petar Ida Nyholm in den i mål. Nästa mål är det Linnea Lindberg som hittar Ida Nyholm i slottet som stenhårt sätter den i nättaket. Fjärde målet och sista för perioden kommer via Julia Brundell som i hörnet har en kamp, sedan tar hon innervägen och sätter bollen vid första stolpen.

– I periodpausen sa vi att vi skulle fortsätta göra det vi gör, då alla spelade så himla bra.

Redan efter 27 sekunder in i andra så gör Ida sitt tredje mål i matchen, Julia Brundell hittar henne i höga slottet och kan ännu en gång sätta den i nättaket. 1 minut senare gör Emma Carlsson sitt första mål med pass från unga Elsa Zetterberg, nästa mål kommer också genom Emma Carlsson via köksvägen. Sista målet i perioden görs via Linnea Lindberg efter ett bra avslut långt utifrån med pass från Madeleine Gelin.

– Vi tappar tempot i efter halva perioden, känns som många blir sugna på att göra mål istället för att fokusera 100% på spelet. Vi pratar om att komma tillbaka i samma tempo som vi hade i första perioden. Tycker inte vi kommer upp i samma tempo under matchen, men tjejerna gör det bra ändå.

4 minuter in i 3e gör Vide sitt första mål. 2 minuter senare gör Ida sitt fjärde och sista mål i matchen, hon lägger in den på volley efter pass från Emma Brundell. Efter det tar Vide sin bonusstraff där domaren hinner blåsa av innan skottet kommer. I slutet fick EIBKs nyförvärv-Nova Lindberg från Örsundsbro IF göra sitt första mål i damserie med pass från Michelle Svensson.

– Tycker första perioden är riktigt bra samt halva andra, vi brukar kunna falla ner i tempo, men jag tycker vi gör det bra i denna match. Matchens lirare fick Ida Nyholm efter sina 4 mål samt bra slit över hela banan! Nu är det äntligen dags för seriepremiär 2/10 och fullt fokus på det så får vi se vilka vi möter i nästa match i DM efter vi vunnit gruppen, avslutar Andersson.

Lämna ett svar