EIBK kryssade i DM!

Foto: Kent Lundqvist

Innebandy: Intensivt, svajigt och delad pott när Enköpings IBK drabbade samman med div.1 laget Rosersberg/Arlanda IBK.

– Det blev lite som väntat med att vi som vanligt inte var med för 10:e och pga. fyra tunga och sena återbud inte orkade riktigt hela vägen, berättar EIBK-tränaren Mattias Lindberg.

I den första perioden så var det under de första 10 minuterna gasen i botten vad det gällde det offensiva spelet och de båda stackars målvakterna var fullständigt utlämnade.

Foto: Kent Lundqvist

Det var tydligen en matchbild som passade gästerna bäst. Med dryga 8 minuter spelat så får Miriam Granberg på en pärla som från distans och rusningstrafik framför hemmalagets burväktare – Felicia Wängberg hittar i mål till 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

50 sekunder senare så ringer det igen. 0-2 kommer på en blixtrande kontring där EIBK fuskar rejält sitt positionsspel offensivt och det straffar Julia Wahlgren med att skicka upp en projektil i krysset.

Foto: Kent Lundqvist

Det stannade inte där för EIBK fortsatte att fuska i det defensiva spelet över hela banan där man gång efter annan blir överspelade i sitt tafatta försök att spela med hög press. Med knappa 13 minuter spelat så kommer en av många omställningar från gästerna som resulterar i 0-3 där Matilda Sörensson påpassligt fångar upp en stolpretur och rakar in bollen i öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK skapade under i perioden fyra heta chanser med boll i ribba och tre frilägen som missas vilket lite ringar in vad som var problemet under de första 20 minuterna. I slutskedet av perioden tar EIBK sin bonusstraff. Den lägger Felicia Karlsson, men avslutet går i stolpen och ut igen vilket gör att gästernas ledning med 3-0 står sig in i periodvilan.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, det var oerhört slarvigt spel och vi tog inte riktigt jobbet för att ligga rätt i våra positioner, konstaterar EIBK-tränaren efter den första perioden.

Mellanakten skulle bli något annat – helt annat. EIBK kommer ut som ett helt annat lag och reducerar till 1-3 genom Emma Carlsson redan efter 48 sekunder.

Foto: Kent Lundqvist

Det blir startskottet på en mäktig vändning av matchen. 2,22 in i perioden kommer 2-3 efter att Michelle Svensson hitta rätt med ett bra avslut och ganska omgående så kvitterar Carlsson till 3-3. Det tar sedan bara 27 sekunder så tar EIBK ledningen med 4-3 efter att Julia Brundell hittat en fristående Ida Nyholm i slottet.

Foto: Kent Lundqvist

Det tvingar gästerna att ta en timeout. Det blir ganska lyckat då RAIBK får stopp på blödningen och kan börja etablera eget spel igen. Med 9,40 spelat av perioden så är det nära en kvittering då gästernas kanske bäste spelare för kvällen – Sara Gustavsson prickar insidan av stolpen med ett stenhårt avslut.

Foto: Kent Lundqvist

Kvitteringen till 4-4 skulle dock komma innan periodvilan och då är det Nina Eriksson som med ett maskerat skott överlistar hemmalagets burväktare.

Foto: Kent Lundqvist

– Här hittar vi mer rätt och tar jobbet som ett lag i vårt spel utan boll, konstaterar EIBK-tränaren.

I den tredje och sista perioden så blir det kamp i 20 minuter mellan två lag som verkligen går för seger. Det är gästerna som startar perioden bäst och tar också rättvist ledningen med 5-4 efter att Alice Södergren ur snäv vinkel på vänsterkanten lyckats få bollen i mål.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK börjar nu tappa linjerna i spelet och det är påtagligt att hemmalaget mattas. Det gör att matchen nu förs ganska tydligt av ett betydligt piggare RAIBK.

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga 13 minuter spelat så tvingas EIBK ta en timeout för att samla kraft och mod inför avslutningen och det blir lyckat. Bara sekunder efter den så ser matchens lirare – Emma Carlsson till att det är kvitterat med ett bra avslut i öppet mål som betyder 5-5.

Foto: Kent Lundqvist

Lagen har sedan väldigt svårt att skapa några riktigt heta chanser att avgöra, närmast är Linnea Lindberg som med sekunder kvar att spela kommer i en kontring, men avslutet räddas av gästernas burväktare – Linda Blohm Karlsson.

Foto: Kent Lundqvist

– En stark och bra insats av tjejerna mot ett bra lag. Det är klart att vi skall vara nöjda med poängen mot ett div.1 lag med tanke på att vi hade en del tongivande spelare borta ikväll. Många som gör det bra ikväll och vi får en hel del bra svar med oss, avslutar EIBK-tränaren.

Enköpings IBK – Rosersberg/Arlanda IBK 5-5 (0-3,4-1,1-1)

Målen,
Period 1: 0-1 (08:02) Miriam Granberg, 0-2 (08:53) Julia Wahlgren, 0-3 (12:32) Matilda Sörensson.
Period 2: 1-3 (20:48) Emma Carlsson, 2-3 (22:22) Michelle Svensson, 3-3 (27:10) Emma Carlsson, 4-3 (27:37) Ida Nyholm, 4-4 (36:30) Nina Eriksson.
Period 3: 4-5 (45:50) Alice Södergren, 5-5 (53:59) Emma Carlsson.

Spelarbetyg EIBK:


Emma Carlsson


Evelina Widberg


Sissel Wikström

Lämna ett svar