EIBK kryssade!

EIBK fick tillslut med sig poäng. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK spelade 4-4 (1-1, 1-2,2-1) i en helt betydelselös sista hemmamatch för säsongen mot IBK Enhörningarna.

– Ja det märktes ganska mycket på prestationen idag där vi har svårt att få ut det där lilla sista ur spelarna i vissa moment och i vissa skeden i matchen, men vi reser oss och avslutar matchen riktigt bra, säger tränare Andreas Olofsson.

Det blev en märklig match med ett IBKE som kom till start med endast 6 spelare och en målvakt.

– Vi visset på förhand att det skulle se ut s här och det enda budskapet som gick ut inför match till spelarna var att håll tempo i matchen så är mycket vunnet, berättar Andreas.

Riktigt så blev det inte, gästerna lyckades få ned farten på EIBK och defensivt kunde man, rutinerat, vila av en massa tid och vid varje frislag eller spelavbrott såg dem rutinerat till att få extra tid på olika sätt. Trots det så är det hemmalagets Simon Äng som gör matchens första mål då han prickar in 1-0 med 3,24 spelat.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så är det gästerna som lyckas med det mesta mot ett EIBK som inte alls flyttar bollen på det sätt eller tempo som krävs för att skapa chanser mot ett så rutinerat lag som IBKE.

Foto: Kent Lundqvist

Efter att bland annat haft bollen i insidan av stolpen kommer, ganska logiskt sett till matchbilden, också kvitteringen till 1-1 genom seriens poängkung – Gustav Eriksson som vispar upp bollen i krysset otagbart för Rasmus Larsson i hemmalagets mål.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi är inte alls med i matchen så här långt och vi lyckas inte få upp det tempo vi vill i matchen bortsett från avslutning på den här perioden som ändå lovar gott för fortsättningen av matchen, menar Andreas.

Mellanakten startar mindre bra för hemmalaget som för gästernas Douglas Björkman tar skott och på returen petar Simon Skans in 1-2 bakom Larsson.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK försöker att hitta rätt i spelet och höjer också tempot en smula för att komma till en kvittering, men har ruggigt svårt att ta sig in i skottsektorn som försvars med bravur av gästerna så här långt. Istället så är det gästerna som gör 1-3 på ett snabbt slaget frislag där Simon Skans petar bollen till Eriksson som hittar rätt med ett kliniskt och vasst avslut.

Foto: Kent Lundqvist

Det tar dock bara dryga minuten så är det reducerat och då är det Äng som tar ett avslut som Rasmus Lööv styr in till 2-3.

Foto: Kent Lundqvist

Resterande av perioden lir svajig där lagen turas om att ha kommandot, men 2-3 står sig perioden.

– Lite samma som i den första perioden där vi blir ganska frustrerade över att inte hitta fram med avsluten och att vi inte kommer in på deras kasse. Det är fortsatt tempot som är för lågt och det gör att dem kan hitta sina positioner defensivt och gör det svårt för oss att hitta rätt med avsluten och dem avgörande passningarna, medger Andreas.

I den tredje perioden lossnar det för hemmalaget som är fullständigt överlägsna i allt. Redan efter 50 sekunder är det nära att Äng kvitterar då han står för en bollstöld offensivt och har ett bra läge i slottet, men gästernas målvakt – Dennis Olsson svarar för en bra parad och räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Det tar dock inte lång tid innan 3-3 ligger bakom Olsson. På ett frislag med 3,34 spelat av den tredje och sista perioden petar Äng till Linus Sjöqvist som prickskjuter in kvitteringen.

Foto: Kent Lundqvist

Nu är greppet kopplat och gästerna går på knäna i sitt spel. Då kommer en sekvens som är mycket olycklig för hemmalaget då man först river Eriksson som får straff och utvisning med sig och i efter spelet så snackar man till sig en utvisning till. Straffen lägger Björkman men Larsson går vinnande ur den kampen med en vass räddning.

Foto: Kent Lundqvist

Det blir dock spel tre mot fem i två minuter och det ser hemmalaget ut att reda ut, men med 9 sekunder kav av utvisningarna så kommer utdelningen för gästernas genom Björkman som tar revansch för straffmissen är han från vänsterkanten vispar in 3-4 med 6,53 spelat av den tredje perioden.

Nu startar den stora kanonaden mot gästernas mål. Det fullständigt regnar in bra avslut mot Olsson i gästernas målbur som med en stor portion tur och en gnutta skicklighet räddar sitt lag länge och väl.

Foto: Kent Lundqvist

Tiden ser ut att ticka iväg för EIBK som med dryga två minuter kvar att spela tar ut sin målvakt – Larsson och spelar sex mot fem. Det blir ett lyckat drag för med 1,12 kvar att spela tar Äng ett skott som går utanför men fångas upp av Lino Montin bakom mål som i sin tur hittar in till Oscar Edbom framför mål och han kvitterar till 4-4.

Foto: Kent Lundqvist

Det är ett resultat som står sig matchtiden ut vilket EIBK tränaren egentligen inte är allt för missnöjd med.

– Jag kan inte vara missnöjd då vi gör det mesta rätt i spelet här i tredje och sista perioden. Det är dock så att vi inte är mentalt 100 % påkopplade när det kommer till avsluten och det kostar oss segern. Det blev som sagt en ganska märklig match och det var vi beredda på, men sett över 60 minuter så hanterade vi det inte som vi planerat och ville. Poäng var bra och det får vi ta med oss, summerar Andreas.

Enköpings IBK – IBK Enhörningarna 4-4 (1-1,1-2,2-1)
Skott: 41-27 (8-8,12-11,21-8)

Målen,
Period 1: 1-0 (03,24) Simon Äng, 1-1 (09:37) Gustav Eriksson.
Period 2: 1-2 (23:53) Simon Skans, 1-3 (28:22) Gustav Eriksson, 2-3 (29:25) Rasmus Lööv.
Period 3: 3-3 (43:34) Linus Sjöqvist, 3-4 (46:53) Douglas Björkman, 4-4 (58:48) Oscar Edbom.

Publik: 102

Spelarbetyg EIBK:


Simon Äng


Linus Sjöqvist


Rasmus Lööv
Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *