EIBK på cup i Hallstahammar!

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings IBK har i helgen laddat upp inför en ny säsong som nykomlingar i div.2 med en miniturnering i Hallstahammar.

I helgen åkte EIBK upp på en ”miniturnering” i Hallstahammar och spelade mot 3 lag. Första matchen mötte dem div.1 laget Skälby där det blev förlust med 3-6

– Vi gör det bra i andra perioden då vi vinner den med 3-0, tyvärr så släpper vi in för enkla mål och spelar för dåligt i försvar. Vi hade inte mycket folk på någon av matcherna vilken är väldigt synd. Det syntes att det var riktigt tungt i slutet när vi skulle upp och pressa för att kunna vinna, vi orkade inte hela vägen och det var väldigt synd, berättar Louise Andersson.

Andra matchen mötte EIBK Rönnby, väldigt unga och spelskickliga tjejer, den matchen syntes det att det var tunga ben.

– Vi förlorade den med 1-3 – tyvärr och det var väldigt synd då vi verkligen kunde haft en chans att vinna, menar Andersson.

På söndagen var EIBK endast 10 spelare som kunde ställa upp vilket skulle komma att kosta på då det var extra tunga ben på alla efter två matcher på lördagen.

– Denna gång mötte vi div.1 laget IBK Hallsta som vi mötte hemma i Bergvreten senast och dem var såklart sugna på revansch. Det fick dem, matchen slutade 0-3 och det var väldigt synd, deras målvakt var riktigt duktig och hade det varit någon annan hade några bollar rullat in från oss. Men dem spelade bättre och förtjänade att vinna, synd att vi inte får göra något mål i den matchen men vi tar med oss det positiva ur alla matcher.

– Vi möter lag som spelar i serien högre än oss och vi kommer med blandade spelare från D2 och D3 samt är väldigt kort om folk, så ser man det så, står vi upp väldigt bra och tror absolut vi kommer vara i toppen av serien om vi blir mer folk på matcherna. Extra plus till Ida Nyholm, Frida Thorell Millros som gör ett superbra centerjobb och ett speciellt plus till Unga Malin Hjelm (född 03) som verkligen visade i helgen att hon är med och spelar om en plats i D2, tyvärr skadade hon knät i sista matchen (menisken) och blir troligtvis borta i 4-6 veckor. Riktigt synd för oss och speciellt henne. Nu laddar vi om för DM i helgen som kommer, avslutar Andersson.

 

Lämna ett svar