EIBK spelar seriefinal!

Foto: Kent Lundqvist

Tabellettan Enköpings IBK spelar idag seriefinal i Damtvåan borta mot Uppsala Life IF.

Idag har EIBK chansen att koppla greppet om seriesegern om man bortabesegrar tabelltvåan ULIF, men förberedelserna har inte varit optimala.

– Veckan har varit lik den senaste månaden, sjukdomar och skador varvat med jobb för många av tjejerna. Svårt att spela ihop femmor och träna på detaljer. Men tjejerna krigar på och gör det så bra som möjligt, berättar EIBK-tränaren Fredrik Andersson.

Vad hoppas du på i spelet och vad krävs för seger?

– Tror det blir otroligt viktigt att verkligen vara påkopplade i försvarsspelet, då de har många snabba och tekniska forwards som vet var målet är. Vara noga i spelet genom mittzonen, kommer inte ha råd att bjuda på snabba omställningar, kontringar är Life bra på. Stort tålamod i anfallszon, försöka skapa snabbt bollrull och långa anfall med alla fem spelare. Ha tålamodet att skapa bra avslut. Sen som alltid, bra rörelse på fötterna med och utan boll.

Hur ser det i laget inför dagens uppgift?

– Vi håller tummar på att ett par spelare hinner tillfriskna, om inte så har vi material ändå att ställa ut på banan för att göra denna seriefinal till en kul innebandy fajt, avslutar Andersson.

Senaste resultat:
EIBK vs ULIF 5-2 (1-0,0-0,4-2)
Läs mer om den matchen här >>>

Matchfakta:
ULIF vs EIBK, Dam div.2, omg:19.
16:00 Uppsala Life Arena

Damer div.2 >>>

Lämna ett svar