EIBK stötte på patrull.

Foto: Kent Lundqvist

Innebandy: Damerna i Enköpings IBK fick bekänna färg hemma mot ett bra Arboga.

Arboga kommer ut i första och drar upp ett väldigt högt tempo och sätter väldigt hög press på EIBK i sin försvarszon.

– Det resulterar i en del misstag samt att vi ofta lägger ner bollen i deras hör och dom kan anfalla igen. Första och andra perioden ser väldigt lika ut. Första perioden slutar 0-2 till dom och lika så andra perioden slutar så, berättar EIBK-tränaren Mattias Lindberg.

EIBK går alltså till periodvila inför den tredje och sista perioden i underläge 0-4.

– Inför tredje bestämmer vi att vi ska gå för fullt vilket gör att vi skapar mer chanser och får dom att ”backa av” lite.

9.17 in i perioden får Linnea Lindberg ett friläge framspelad av Malin Hjelm som hon iskallt sätter till 1-4. Det målet får motståndarna att backa ännu mer i sin press. Ganska omgående så gör Ida Nyholm sitt första mål för dagen till 2-4, snyggt framspelat av Emma Carlsson.

– Vi fortsätter att skapa lägen och försvarar oss väldigt bra. Efter 15:28 tar Arboga Timeout i hopp om att lyckas samla sig vilket dom gör och sätter återigen press på oss med väldigt bra bollrull och fart.

Efter 16:25 drabbas båda lagen av utvisning. EIBK en 5:an och gästerna en 2:a. Efter 36 sekunder i 4 mot 4 gör Nyholm sitt andra mål för dagen till 3-4, framspelad av Evelina Widberg.

– Där känner vi att vi har en chans att komma ikapp och kvittera, men dom gör oturligt nog ett mål till i 4 mot 4… Men vi fortsätter spela bra resten av perioden och vinner den med 3-1. Det vi tar med oss från denna match är det otroligt bra försvarsspelet, vilket vi även får beröm av deras tränare efter matchen, avslutar EIBK-tränaren.

Enköpings IBK – Arboga 3-5 (0-2,0-2,3-1)

Målskyttar EIBK: Ida Nyholm 2, Linnea Lindberg.

Lämna ett svar