EIBK studsade tillbaka!

Foto: Kent Lundqvist

Damtrean: Enköpings första hemmamatchen för säsongen spelades mot gästande  SK Vide.

– Ett lag som har varit med många säsonger, och som vi haft ganska lätt för. Men historia är historia. Även dom har gjort en omstart med mycket nya och unga spelare, och har även två bra målvakter, berättar EIBK-tränaren Benney Brundell.

Just målvakterna skulle vara betydelsefulla för kvällen. Hemmalaget med duktiga Amanda Eriksson, och Vide med Lina Åsberg. Det var två mycket jämna lag som tog ut varandra. Ingen hade spelövertag. Det började bäst för gästerna som spräckte nollan efter 8.34 genom Linda Tomasson. 10.57 får Vide en utvisning, utan resultat trotts ett bra powerplay. Få mål i protokollet tack vare målvakterna.

– Vi hade bra surr i pausen. Tjejerna tog tag i det direkt och med bra tips från tre D2 spelare: Michelle Svensson, Felicia Karlsson och Sissel Vikström. Kul att  se. Noggrannhet och våga hålla i bollen var nyckelorden.

En som verkligen tog det på allvar var snabba Miranda Fridvall som får ett pass på högerkanten, driver mot hörnet och serverar Elsa Matsson framför mål. Inga misstag med bollen i nät till 1-1 med 55 sekunder kvar att spela av perioden.

– Att spela 19.05 min utan att det blir mål är väl både bra och dåligt. Bra för då funkar försvaret och målvaktsspel. Dåligt att inte sätta någon boll i nät. Inget större skillnad på snacket i vilan. Bra humör och pepp.

Tredje började ännu bättre, för det tog bara 20 sekunder innan tekniska Maja Sjöö styr in 2-1 ovanför benet på Lina. Smörpasset levlevererades av Elsa Matsson.

– Vi drar även på oss en utvisning 10.40 in i perioden, men den blir också resultatlös. 2-1 står sig perioden ut, men chanser skapas åt båda hållen.  Stolpar och bra målvaktsspel är i vägen.

– Tycker att tjejerna växer för varje match. Vi har ju bara spelat två, men vi ser att dom verkligen tar åt sig av våra instruktioner och det vi tränar på, avslutar EIBK-tränaren.

Enköpings IBK 2 – SK Vide 2-1 (0-1,1-0,1-0)

Målskyttar EIBK: Elsa Matsson, Maja Sjöö.

Lämna ett svar