EIBK studsade tillbaka med besked.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK studsade tillbaka och vann stort hemma i damtreans 16:e omgång mot TÖFF/Tierps IBK.

– Inget direkt skönspel, men vi står upp som ett lag och vinner rättvist, menar EIBK-tränaren Benney Brundell.

Det skulle komma att bli en trevande och böljande inledning på matchen där inget av lagen riktigt skapar några heta chanser. Efter dryga halva den första perioden spelats så tar hemmalaget ett visst grepp om händelserna och börjar skapa chanser. Madeleine Gelin har två vassa avslut men gästernas målvakt Nellie Hedlund räddar.

Foto: Kent Lundqvist

I slutskedet av perioden skulle EIBK få utdelning. Det är Gelin som gräver fram bollen till Emelie Olesjö och hon gör 1-0 med dryga tre minuter kvar att spela av perioden. Det skulle även komma 2-0 av hemmalaget innan periodvilan och nu är det Felicia Karlsson som snyggt trycker upp bollen i taket bakom en chanslös Hedlund.

Foto: Kent Lundqvist

Mellanakten blir tillknäppt med få målchanser och ett spel som mest böljade. Det skulle tillslut ändå falla 1 mål i perioden och det är EIBK som utökar sin ledning. Det är Paulina Wennerström som påpassligt håller sig framme och trycker in en retur till 3-0.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje och sista perioden kommer gästerna ut starkt och försöker att få kontakt med ett tidigt mål, men hemmalagets burväktare Felicia Fäst svarar för ett par vassa räddningar.

Foto: Kent Lundqvist

Istället så kan hemmalaget mer eller mindre punktera matchen när Gelin gör 4-0 snyggt framspelad av Olesjö. Gästerna sticker sedan emellan och reducerar till 1-4 genom Wilma Strand, men när Olesjö på nytt hittar Gelin som gör 5-1 var matchen över.

Foto: Kent Lundqvist

Innan matchen är slut så gör Elin Wacht matchens snyggaste mål när hon från vänsterkanten borrar upp en projektil i krysset till 6-1 och sedan fastställer Olesjö slutresultatet till 7-1 efter att Gelin tackat för senast och bjudit tillbaka med en snygg assist.

Foto: Kent Lundqvist

– Många som är bra iden här matchen och vi har glädjande många målskyttar. Det som avgör den här matchen är att vi är mycket effektivare och har det där lilla extra som krävs för att vinna matcher, avslutar EIBK-tränaren.

Enköpings IBK U – TÖFF/Tierps IBK 7-1 (2-0,1-0,4-1)

Målen EIBK: Madeleine Gelin 2, Emelie Olesjö 2, Paulina Wennerström, Felicia Karlsson, Elin Wacht.

Spelarbetyg EIBK:


Emelie Olesjö


Madeleine Gelin


Felicia Fäst

Damtrean >>>

Lämna ett svar