EIS ny tabelletta!

Foto: Kent Lundqvist

EIS är ny tabelletta i Herrsexan efter en relativt säker derbyseger hemma på Enavallen mot Härnevi BK.

Det var påtagligt att det var mycket som stod på spel för hemmalaget EIS. Under den första halvtimmen av matchen är det trots krampaktigt spel ändå EIS som dominerar i spelet och skapar de vassa chanserna mot ett hårt jobbande HBK.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle också resultera med knappa halvtimmen spelad. En av få gånger som HBK slarvar defensivt straffas hårt av den notoriska målskytten Kushtrim Trimi som enkelt och behärskar trycker in 1-0 för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Efter målet så tappar EIS initiativet i matchen och det blir lite av kladdkaka på det centrala mittfältet och underhållningsbarometern slår i botten.

Foto: Kent Lundqvist

En chans skapas innan halvtidsvilan och den har HBK Det är på en långboll som helt plötsligt Wille Westergren är fri, men han vet nog inte hur fri han är då han stressar bort läget och 1-0 står sig in i halvtidsvilan.

Foto: Kent Lundqvist

En intet sägande inledning av den andra halvleken tar sitt slut med 11 minuter spelat. Då får HBK en vänsterhörna till skänks av hemmamålvakten som slutar med att gästerna kvitterar till 1-1 och det öppnar matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Nu tappar EIS allt i spelet och HBK får mycket mer att säga till om, men det kommer dock inget ur det hela. Istället skulle hemmalaget stänga ned HBK entusiasmen då EIS tilldöms en smula billig straff som Kushtrim Trimi förvaltar till 2-1.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det målet var det över för HBK som inte orkar komma tillbaka igen och det blir istället spel mot ett mål och det är ett smärre mirakel att det inte faller fler mål i matchen.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör det riktigt bra defensivt idag och vi gör det jobbigt för EIS fram till de gör 2-1. Efter det så får vi betala priset för den svaga närvaron på träning här under hösten. Men jag är ändå nöjd med vad vi presterar där ute idag, trots förlusten, säger HBKs Wille Westergren.

– Det var en jobbig match med mycket på spel och det märktes på grabbarna. Skönt att vi kan lösa det här trots att spelet inte riktigt var på plats. Vi har ett bra grepp om händelserna och vinner nog ganska rättvist. Kul att vi fortsatt är med i kampen om seriesegern och det skall bli en spännande avslutning på serien med två omgångar kvar att spela, säger EIS-tränaren Patric Lindblom.

Enköpings IS – Härnevi BK 2-1 (1-0)

Målen, 1-0 (27) Kushtrim Trimi, 1-1 (56), 2-1 (72) Kushtrim Trimi.

Spelarbetyg:


Mathias Forsström Skeppar EIS


Kushtrim Trimi EIS


Andreas Sojé HBK

Lämna ett svar