EIS starkast i derbyt!

Ejub Mehic tvåmålsskytt i derbyt. Foto: Kent Lundqvist

Derbykungar – Enköpings IS vann derbyt borta mot Härnevi BK i Herrsexan.

Det var ett laddat derby mellan hemmalaget HBK och gästande EIS. HBK som svajat med jojo-resultat mot EIS som så här långt är obesegrade i tre av tre derbyn och kom med fyra raka matcher utan förlust.

HBK kom ut starkas och förde derbyt men allt eftersom så jämnade matchen ut sig och i slutet av den första halvleken tar EIS ledningen med 1-0 efter mål av Ejub Mehic.

– Härnevi BK var inledningsvis starkast men vi höll ihop defensiven bra och efter 10 minuter började spelet jämna ut sig mellan lagen. Värmen var märkbar för båda lagen och efter 25 minuter började vi ta över bollinnehavet, berättar EIS-tränaren Patric Lindblom.

I den andra halvleken kommer HBK ut starkt och kan kvittera i den 55:e minuten. Det är hemmalagets Jesper Holmberg som gör 1-1. Ett energipåslag för hemmalaget, men det svalnade då EIS genom Kushtrim Trimi återtar ledningen med dryga timmen spelad. Det var inte nog med det utan två minuter senare avgör Ejub derbyt med att göra 1-3.

– Härnevi BK var absolut inte ofarliga och hade ett par riktigt farliga målchanser som blev resultatlösa men samtidigt hade vi en missad straff och flera chanser till att utöka matchresultatet. Sett över hela matchen tycker jag att vi var det bättre laget utan att överdriva, avslutar EIS-tränaren.

Härnevi BK – Enköpings IS 1-3 (0-1)

Målen, 0-1 (39) Ejub Mehic, 1-1 (55) Jesper Holmberg, 1-2 (63) Kushtrim Trimi, 1-3 (65) Ejub Mehic.

Varningar: 3-2
Publik:
44

Lämna ett svar