Elvan var inte med från start!

Foto: Kent Lundqvist

Bedrövlig start kostade matchen – SK Elvan förlorade tungt borta mot IF VP Uppsala i Herrfemman.

– Antingen trodde vi att det skulle lösa sej av sej själva eller så hade vi för stor respekt, berättar Elvan-tränaren Per Lygnegård.

Elvan var inte alls på tå från start och fick betala priset. Hemmalaget kunde göra 3-0 med dryga halvtimmen spelad och det var en rejäl uppförsbacke.

– Den enda som kom upp i nivå första halvtimmen var Filip Berkefelt i mål som räddade ex antal avslut.

Men efter vattenpausen så lyckas samla sig får in Emil Ekström tillsammans med Niklas Malmfors som Elvan fått kalla in två timmar innan match.

– Dom båda gör skillnad och vi får tag i spelet. Skapar två 100% chanser innan paus. Malmfors har ett skott insida stolpe. Samlar oss i pausvilan och jag ändrar om en del och chansar för att göra ett tidigt mål och få lite momentum och så blir det.

Elvan tilldöms tidigt en straff som Christian Pennerborn förvaltar till 1-3, 5 minuter senare gör Ekström två bevakare på vänsterkanten och slår ett inlägg till Pennerborn som språngnickar in 2-3. Nu börjar VP darra betänkligt.

– Vi har ett par heta chanser till 3-3, men med 10 minuter kvar går vi ännu mera offensivt och då gör dom 4-2 och kort därefter även 5-2. Vi tar med oss första 30 minuterna i andra och att vi kan komma in i matchen trots den bedrövliga starten. Men VP är riktigt bra och kommer fajtas med Fanna om serieseger. Så att ta poäng på en riktigt sliten konstgräs på Ekebydalen var inget jag räknat med innan, avslutar Elvan-tränaren.

IF VP Uppsala – SK Elvan 5-2 (3-0)

Målskytt Elvan: Christian Pennerborn.

Varningar: 0-1
Publik: 22

Lämna ett svar