”En match i taget” gäller för Fanna BK!

Fanna BK 2020. Foto: Kent Lundqvist

Inför kommande premiär i Herrtvåan har det varit en smula rörigt för nykomlingen Fanna BK som trots nu äntligen är nära en premiär.

– Äntligen drar det igång och vi får fokusera på att spela match, säger FBK-tränaren Kent Nyman. Roligt att får mäta sig med andra lag och tävla om poäng. Att får göra det som nykomling är också lite speciellt.

Tränare Kent Nyman. Foto: Kent Lundqvist

Det har som sagt inte varit någon dans på rosor för FBK under försäsongen, men stämningen är på topp bland spelarna och ledarna.

– Det är det som det är och det som varit har varit. Nu tar vi en dag i taget och krigar på. Vi har en slagkraftig trupp och kan tävla mot alla lag i serien.

Chanserna som nykomling på en nivå som div.2 kräver ganska mycket mer än att spela i div.3. FBK känner sig redo att anta den utmaningen.

– Vi känner oss redo för den här säsongen och truppen är så förberedda de kan vara. Det är speciella förhållanden med enkelserie, två omgångar och sedan uppehåll sex veckor. Tror dock att det kan vara till fördel för oss som är nykomlingar då vi kan ställa om laget om det behövs eller så vet vi att vi är rätt på det och kan jobba vidare.

Att sätta en målsättning för säsongen som nykomling brukar vara enkelt för tränarna – nytt kontrakt gäller. Så även i FBK, men med en passus.

– Vi kan inte sätta något mål så med säsongen utan nytt kontrakt är bra att starta med, menar Nyman. Men man skall ha klart för sig att vi vill, som alla lag, vinna alla matcher och man skall få betala ett dyrt pris för att vinna över oss.

Att det finns favoriter och svåra motståndare i serien har man i FBK den allra största respekten för, men rädds som sagt ingen.

– Det är klart att man får vara realist i läget som nykomling, men inte be om ursäkt för att vi är på plats. Jag tror att de som blir svåraste uppgiften denna säsong är Karlbergs BK som alla talar om och ESK har stärkt sin trupp bra och ser bra ut samt Lidingö som ser ut att de fått ihop det bra, avslutar FBK-tränaren.

Fakta FBK:

S2019: Vann div.3 och är nykomling i division 2 norra Svealand.
Tränare:
Kent Nyman & Marcelo Gallano
Lagkapten: William Thuuri & Bruno Dal Monte

William Thuuri & Bruno Dal Monte kaptener i FBK. Foto: Kent Lundqvist

Spelarförluster:
Ludvig Taxén, Jocke Lindau, Jakob Smedlof, Micael Tuhkanen, Harris Bajrami, Abir Karjm, Ahmed Kengo, Jesse Singh, Patrik Klaman.

Nya spelare:
Lucas Andién Sirius Akademi, Mohammed Ibrehim egen produkt, Jagmin Ljuca Ik Viljan, Jocke Pettersson ESK, Josef Jalil GUSK, Jose Ignacio Rojas Sala FF.

Premiär: 17/6-20 kl.19:15 borta mot GUSK.

Lämna ett svar