En seger och en förlust för EIBK.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK svarade för en bragdstämplad insats i fredags som tyvärr blev kostsam under lördagen.

Från BRAGDMIRAKLET i Björklinge under fredagen den 15:e mars med en 6-5 seger till en bittersur 2-3 förlust på Åland 16/3.

– Matchtiden 19.53 i tredjeperioden kommer jag/vi aldrig någonsin att glömma, säger EIBK-tränaren Benney Brundell.

I fredags kväll åkte EIBK till Björklinge för första matchen av två inom loppet av ett dygn. Första perioden var till en början lite loj, men med ett litet övertag för Björklinge. Clara Sundström sätter 1-0 4.18 in i perioden. Tvåan kommer efter 7.20 genom Sofie Hoff Andersson. Björklinge spelar med hög fart och mycket skicklighet.

– Vi blir alldeles för passiva. Får inte till det. Typiskt oss i första kvarten.

Trean trillar in bakom Jennie Larsen och gjordes av Alexandra Pettersson med 13.19 spelat, Björklinges bästa spelare.

– Nu börjar vi få ordning på spelet och lyckas trycka fast i anfallszon.

Med 18.34 spelat tar Wendy Yap bollen bakom hemmalagets mål, dribblar sig förbi en back och går köksvägen vilket resulterar i 1-3. 19.09 grovjobbar Tora Andersson fram bollen vid deras mål och smörpassar till Emma Brundell som inte gör något misstag och det är reducerat till 2-3.

I andra perioden blir det ett ställningskrig med bra målvaktsspel från båda lagen, men Jennie får plocka bollen en gång ur maskorna vilket ger 4-2 in i tredje perioden där Björklinge utökar till 5-2 med 4.43 spelat.

– Här tog vi en timeout, och det börjar ge effekt då Elin Wackt kunde borra in 3-5 med pass från Emma.

Elin kunde sedan göra sitt andra mål med 15.08 spelat vilket gav 4-5 med assist av Sophie Norell.

– Nu är det bara ett som lag som är i förarsätet, nämligen vi. Jennie växer nu till en gigant och tar allting med hjälp av stolparna.

När matchuret visar 15.44 gör Emilia Sörlin på egen hand 5-5.

-Jublet var enormt på bänken, och jag sa till Patrik Irvebrant att en poäng är bra om vi kan hålla det.

Timeout hemmalaget i samband med målet. Chanser skapades åt båda håll. Jennie fortfarande en gigant, tar allting.

-19.53, 19.53 tiden vi aldrig glömmer då gör säsongens gladaste målskytt – Emilia Sörlin 5-6 Med ett ”klock”rent pass från Emma. -Jubel??? Skulle tro det. Om vi vinner kommande tekning? -Jajamän. -Min puls? Stadig vilopuls på 64.

Hem och vila för lördagsmatch borta mot Åland för EIBK.

– Stämningen var av naturliga skäl på topp. Där vi mönstrade stort sett samma lag som dagen innan, men tyvärr utan -03 orna. Med ett bra självförtroende startade vi mycket bra. Ägde första perioden spelmässigt, tvärtom vad vi brukar. Det var flowet som var kvar från fredagsmatchen.

EIBK tar också ledningen med 1-0 genom Matilda Irvebrant som på egen hand trycker in ettan bakom Ålands bästa spelare, som var briljant hela matchen.

– Vi drabbades av en utvisning i början på andra, som dödas effektivt. Vi är det bättre laget även i denna period.

13.22 frispelar Elin Wackt Julia Brundell som driver från mittplan mot mål, kanonsäkert placerar hon in tvåan. Efter slarv av EIBK i slutet så reducerar Åland till 1-2.

– Synd att vi inte täpper igen när det återstår 18 sekunder. Det gav Ålänningarna energi som kommer ut i tredje med helt annat spel.

Nu spelar EIBK som de brukar göra i början på matcherna. 2-2 görs efter 3.05 av Fanny Bohman.

– Tyvärr så börjar kanske gårdagens hårda match märkas i våra ben. Det börjar gå lite tyngre, med sämre fokus.

Åland gör 3-2 efter sex minuter och EIBK tar timeout, utan att det gav effekt. Får även en utvisning med en minut kvar. Även om laget plockar sin målvakt så lyckades det inte bli något mer mål.

– Tråkigt att vi inte kan behålla spelet och intensiteten från första och andra, då jag tycker att vi är det bättre laget. Och dom hade en mycket bra målvakt.

Damtrean >>>

Lämna ett svar