”En skön pinne”

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK stod upp och tog en bra ”pinne” i den tuffa bortamatchen mot Västerås BK30.

– Det var en skön poäng, medger ESK-tränaren Tomas Karlsson. Vi var på det klara med hur vi skulle spela mot BK på deras lilla snabba konstgräs.

ESK sätter en mycket bra press och äger första halvlek.

– Vi får ett tidigt ledningsmål genom Lina (Rosengren) och har bud på ytterligare framför allt på fasta situationer.

Andra halvlek går till hemmalaget, men ett heroiskt kämpande ESK får med sig poäng. BK30 vänder på siffrorna till 2-1 ledning och en storspelande Jonna Böckert stor spelar. Kvitteringen kommer på stopptid. Efter en frispark blir det en tilltrasslad situation och då trycker Frida Rastas in kvitteringen till 2-2.

– Smolk i glädjebägaren att Elvira (Gustafsson) fick gå ut tidigt i första, bristning i låret, men en riktig kämpar match där Stephanie Paramio och Jonna Böckert är dominanta, summerar ESK-tränaren.

Välförtjänt poäng menar Elvira som missade chansen att spela mot sin gamla klubb.

– Väldigt skön och viktig poäng , även välförtjänt skulle jag säga, berättar Elvira. Alla kämpade verkligen och visade på vilja! Personligen lite tungt med skadan, man vill ju gärna komma in och lira mot sin gamla klubb, men där och då fanns det inte plats att tänka på den utan bara fokus på matchen. Vi gjorde allt vi sa att vi skulle göra och fick utdelning. Det kändes som en vinst eftersom att vi kvitterade så sent och det är många som kan få extra beröm för sin insats. Kanske främst Jonna som briljerar mot sin gamla klubb.

Västerås BK30 – Enköpings SK 2-2 (0-1)

Mål, 0-1 (6) Lina Rosengren, 1-1 (55) Ella Gunnarsson, 2-1 (74) Ella Gunnarsson, 2-2 (95+5) Frida Rastas.

Varningar: 3-0
Publik:163

Lämna ett svar