Enköpingstalang firar framgångar i Uppsala.

Foto: Adam Troy

Enköpingsfostrade Theodor Jonsson numera chefstränare för herrjuniorerna i Storvreta IBK har gjort en strålande säsong och ser fram emot en fortsättning.

Det tog dock slut för Theodor och hans SIBK juniorer i slutspelet av Juniorallsvenskan mot Falun.

− Vi visste att detta skulle bli en tuff match redan innan då stora delar av deras trupp spelar i division 1 i ett lag som kvalade till Allsvenskan. Sen har de också två spelare som får stort förtroende i Faluns SSL-lag.

Slutspelsmatchen förlorades med 4-8, men laget stod upp bra, menar Theodor.

− Vi visade verkligen ingen respekt från första minut till den sista, vilket är en styrka då de ställde upp med ett individuellt skickligt lag. Vi löser deras press utmärkt så de backar tillbaka till den tredje perioden. Vår första lina gjorde fyra framåt och spelade ut Falun stundtals. Johannes Rönnmark, född 2003, kastar in tre mål och visar innebandy-Sverige att han kommer vara nästa storspelare. Emil Lindblom, född 2002, visade också vad han kommer göra om några år i de stora ligorna!

Inför säsongen var det inte många som trodde på Theodors lag, men de fick svar på tal!

− Den här säsongen var vi väldigt uträknade hos många då det försvunnit lite äldre spelare och yngre kommit in. Stommen med 01or och några 02or bestod dock. Vi tog steget upp från H4 och vi nådde Play Off 1 i JAS mot ett stjärnspäckat Falun. Jag är väldigt nöjd då vi klarar alla mål som vi satte upp innan säsongen och lite till! Dessutom har de yngre har tagit steget upp och verkligen visat att det är spelare att lita på.

Vad betyder detta för framtiden?

− Planeringen för nästa säsong är i full gång och startade redan vid jul. Nästa säsong spelar vi H3 som är en bra ”sido-serie” till JAS. Jag jobbar med en väldigt bra och ambitiös grupp som kommer ta ytligare två tre kliv i det nya spelsätt som vi infört den här säsongen. Säsongen 19/20 kan lagen runt om räkna med Storvreta IBK, avslutar Theodor Jonsson.

Lämna ett svar