ERK gruppsegrare!

Foto: Kent Lundqvist

Damallsvenskan: Enköpings rugbydamer visade gryende form inför kommande SM-semifinalspel då man körde över Uppsala i sista omgången.

– Vi gör det riktigt bra och övertygar, medger ERK-tränaren Nicklas Proos

Det blev aldrig någon match då ERK var överlägsna Uppsala i allt. Redan efter 9 minuter spelat var det ledning med hela 19-0 efter ren och skär uppvisning i spelet.

Foto: Kent Lundqvist

Hemmalagets visade prov på ett bra spel över hela banan och kom loss gång efter annan och plågade Uppsala Defensiven.

Foto: Kent Lundqvist

När lagen gick till halvtidsvila hade ERK sprungit Uppsala sönder och samman och var i ledning med förkrossande 66-0.

Foto: Kent Lundqvist

Inledningen av den andra halvleken stod dock Uppsala upp riktigt bra mot ett ERK som under den här sekvensen spelade alldeles för mycket centrerat och hittade inte alls rätt offensivt.

Foto: Kent Lundqvist

Med 10 minuter spelat så lossnade det dock. ERK kunde ganska omgående gå fram till en 85-0 ledning med ett bredare och snabbare spel.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så var det fortsatt bra nivå i spelet med boll för ERK som till slut vinner med hela 115-0 och är därmed obesegrade gruppsegrare i Damallsvenskan.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör det bra i hela matchen med ett varierat spel och vi följer spelplanen till punkt och pricka. Det är många som gör det bra därute, men jag är mycket imponerad av Emma Skagerlind som sätter nästa allt.

Nu väntar Göteborg i SM-semifinalen och ERK-tränaren tror på en bra chans.

– Jag tror vi har en jättebra chans även där då vi känns starka och är nog kanske det bäst tränade laget, avslutar ERK-tränaren.

Enköpings RK – Uppsala Berserkers 115-0 (66-0)

Poänggörare ERK: Emma Skagerlind 40, Ylva Schwartz 20, Carina Trinh 15, Tess Proos 10, Matilda Mahlberg 10, Minonna Nunstedt 10, Elin Sterner 5, Sara Lennvall 5.

Resultat & Tabell Damallsvenskan >>>

Lämna ett svar