ERK har ena handen på SM Guldet!

Foto: Privat

SM Final – Rugby: Enköpings rugbydamer fick en smakstart på SM-finalserien borta mot Skåne Ladies.

Vi fortsätter som vi gjort tidigare, men det är lite nerver med som så klart spelar in i en SM-final, säger ERK-tränaren Nicklas Proos.

Det blev små marginaler som fällde avgörandet i en tight förstamatch på Centrala IP i Lund i finalserien om bäst i två matcher. I den första halvan av matchen så var det ERK som var spelförande och SL stod upp riktigt bra i spelet utan boll.

Gästande ERK skulle efter mycket hårt jobb och slit få med sig en 12-5 ledning efter gjorda försök av Ylwa Schwartz och Elin Sterner. Emma Skagerlind satte även säker tvåpoängare och hemmalagets Sofya ”Sofia” Smolina såg till att hålla liv i matchen med sitt försök innan halvtidsvilan.

I den andra halvleken var det verkligen finalkaraktär med två hårt jobbande lag på banan. Det gavs inte bort många millimeter gratis. Nu var också matchbilden en aning ändrad där hemmalaget har mer boll än i första, men ERK defensiven är elakt bra och framför allt klungspelet.

I slutskedet av den första matchen i SM-finalserien så kommer avgörandet. Det är Enköpings Matilda Mahlberg som lägger ned ett försök till 17-5 och det gör att ERK nu har 1-0 i matcher och 12 poäng till godo.

– Vi knyter ihop det till slut. Försvaret är bra i dag, inte många missade tacklingar och det är väl det som bäddar för segern. Några som sticker ut idag är Elin Sterner, Cassandra Julin och Kelli Franks.
I hemmalaget Skåne Ladies är man inte allt för nedslagna och ser redan fram emot en tight och tuff retur i Enköping med stora möjligheter att vända till seger.

– En bra match idag med små marginaler som avgör. Det som avgör är att Enköping tog vara på sina lägen i en match med två grymma och hårda försvar. Finalen känns fortfarande öppen och vi ser fram emot nästa lördag, berättar Skånes – assisterande tränare PO Jönsson.

Skåne Ladies – Enköpings RK 17-5 (12-5)

Poänggörare:
ERK: Ylwa Schwartz 5, Matilda Mahlberg 5, Elin Sterner 5, Emma Skagerlind 2.
SL: Sofya Smolina 5.


SM-final 2:2 spelas:

24/10 15:00 ERK vs Skåne Ladies på Korsängen

Lämna ett svar