ERK imponerade!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings rugbydamer svarade för en mäktig prestation och insats hemma mot Svenska Mästarinnorna 2017 & 2018 – Vänersborgs RK.

Damerna i ERK visade att man har ett lag som kan vara redo för en SM final denna säsong då man pressade Svenska mästarinnorna – Vänersborg över 80 minuter hemma på Korsängen.

– Det har var ett bra ett skönt besked, medger ERK-tränaren Niklas Proos.

ERK rivstartade matchen med att sätta offensivt tryck på gästerna, men det blir en smula plottrigt i de avgörande momenten vilket gör att VRK kan redan ut det hela.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen blir sedan böljande på mittplan där lagen turas om att ha bollinnehavet. Med dryga 20 minuter spelat så får VRK tryck på hemmalaget som står upp bra defensivt, men tillslut så rinner dem ändå igenom och sätter ett försök till 0-5.

Foto: Kent Lundqvist

Det ger dock ERK ett energipåslag som gör att man flyttar fram bra i sina positioner och efter bra spel så kommer också kvitteringen till 5-5 med dryga halvtimmen spelad. Den efterföljande målsparken sätter tyvärr Emma Skagerlind i målramen.

Foto: Kent Lundqvist

Det resultatet ser länge ut att stå sig men ur egentligen ingenting så kommer ett försök av VRK på högerkanten vilket ger 5-10 i halvtid.

Foto: Kent Lundqvist

Inledningen av den andra halvleken blir slarvigt och stressigt av ERK som bjuder på 5-15 efter fem minuter spelat. Hemmalaget samlar sig dock omgående och reducerar till 12-15 efter ett bra försök och målspark signerat Skagerlind.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen står verkligen och väger där båda lagen inte viker sig en tum ute på banan och det är mycket bra spel både med och utan boll. Med 8 minuter kvar att spela ser det ut som att VRK avgöra kampen. Med ett bra och snyggt spel sätter gästerna ett försök och den efterföljande målsparken till 12-22.

Foto: Kent Lundqvist

ERK vägrar att ge sig! VRK manar på sig själva med att ropa – Håll bollen nu i 8 minuter. ERK ville annat. En snygg bollstöld på mittplan och en blixtrande löpning av Skagerlind så var det 17-22 och målsparken förvaltar hon till 19-22 och nu var det darr i matchen igen.

Foto: Kent Lundqvist

Ett skärrat VRK kan dock hålla undan och vinner en grymt bra rugbymatch mot ett tappert och bra ERK som verkligen visar att man denna säsong vill vara med och tampas om en SM-finalplats.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör en bra match och visar att vi är på rätt väg. Det är små marginaler som avgör den här kampen och tyvärr är det våra små misstag som fäller avgörandet. Det här lovar dock gott inför fortsättningen av seriespelet, avslutar ERK-tränaren.

Enköpings RK – Vännerborgs RK 19-22 (5-10)

Spelarbetyg ERK:


Emma Skagerlind


Olivia Palmgren


Emma Hellsten

Matcher & Tabell >>>

Lämna ett svar